Ob 4.12 so ob večjem skladišču na Plemljevi ulici v Šentvidu v Ljubljani zagorele palete naložene ob objektu. Požar se je razširil v notranjost objekta.

V objektu, velikosti 150 x 40 metrov, v katerem ima svoja skladišča več podjetij, med drugim tudi trgovsko podjetje s pnevmatikami, kamor naj bi se po prvih podatkih požar razširil. Posredovalo je okoli 160 gasilcev iz GB Ljubljana in iz 21 prostovoljnih gasilskih društev GZ Ljubljana.

Vir: Facebook

Zaradi bližine železnice je bil obveščen dispečer SŽ, Policija in pristojna služba Elektro Ljubljana, zaradi odklopa elektrike. Nekaj po 6. uri je ogenj zajel že dve tretjini objekta.

Zaprli so železniški promet na bližnji progi. Aktivirana je bila enota ELME – Ekološki laboratorij z mobilno enoto inštituta Jožef Stefan, ki je zaznal povišano raven trdih delcev v zraku, drugih strupenih snovi pa niso izmerili.

Vir: Facebook

Okoli 8.09 je požar uničil že skoraj celoten objekt. Gasilo se je še manjši del objekta, ostalo pa je zgorelo. Gašenje je izvajalo 158 gasilcev s 35 vozili. Ob 9.07 so sprostili železniški promet, ki pa je bil otežen, zaradi velikega števila ljudi ob železniški progi.

Glavnina požara je bila okoli 11.20 lokalizirana. Poteka še gašenje pisarniškega dela objekta v velikosti 20 x 60 metrov.

Zaradi požara se je objekt pričel nagibati, zato statik preverja ali je delo gasilcev še varno. Požar je gasilo 190 gasilcev.