V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 130 klicev  za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih  je 26 nanašalo na  kriminaliteto, 35 na  javni red in mir, ter 47 na prometno varnost.

 

Policisti  so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 4 tatvine, 4 vlomov  (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov  poškodovanja tuje stvari.

Pri  prometni varnosti so obravnavali 7 prometnih nesreč z materialno škodo in  nesrečo  z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede  javnega  reda  in miru so intervenirali 15 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 6 krat v zasebnem prostoru.

Med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:
V  centru  Ljubljane  je  bilo  vlomljeno  v  gostinski  lokal, od koder so odtujili denar. Povzročeno je bilo za nekaj tisoč evrov škode.
V Mostah je neznani storilec vlomil v objekt v gradnji in odtujil sanitarno opremo. Podjetje je oškodoval za okoli 200 evrov.

Požar
Danes  ponoči  smo bili obveščeni o požaru v skladišču ene izmed trgovin na območju Vrhnike,  požar  pa  se  je  razširil  še  na  stanovanjsko hišo v neposredni bližini.  Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, in  policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. V dogodku ni bilo  poškodovanih,  ena oseba je zaradi šoka potrebovala zdravniško pomoč. Za  čas  intervencije je bilo evakuiranih 5 oseb iz sosednjih hiš, ki so se
po koncu intervencije lahko vrnile v stanovanja. Vzrok požara, v katerem je nastalo  za  več deset  tisoč  evrov  škode  še  ni  znan.  O vseh zbranih obvestilih  in  ugotovljenih okoliščinah   bo  obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:
Včeraj,  nekaj  pred  13.  uro  se  je  v križišču Horjulske ceste in Ulice Vladimirja Dolničarja  v  Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila  udeležena  voznica osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznica pri zavijanju desno odvzela prednost kolesarju. Pri tem se  je  kolesar  lažje  telesno  poškodoval.  Policisti vodijo prekrškovni postopek.