Požar na Miklošičevi. Zagorelo v sedmem nadstropju

Policijska uprava Ljubljana je bila danes (3. 7. 2018) okrog 8.45 obveščena o požaru na Miklošičevi cesti v Ljubljani. Na kraju so posredovali gasilci in policisti, ki so zavarovali območje in pričeli z zbiranjem obvestil. Po prvih zbranih obvestilih je bilo znano, da je zagorelo v ostrešju hotela. Zaradi hitre intervencije gasilcev, jim je požar uspelo lokalizirati in v nadaljevanju tudi pogasiti. V času intervencije je bil objekt izpraznjen, evakuiranih je bilo okoli 100 oseb. V dogodku ni bila poškodovana nobena oseba.

Gašenje požara in ostale aktivnosti gasilcev so potekale vse v popoldne, ko so kriminalisti pričeli z ogledom kraja požara. Po do sedaj zbranih ugotovitvah ogleda kraja požara je znano, da je zagorelo v sedmem nadstropju, požar pa se je nato razširil v mansardo in ostrešje. O vzroku požara v tem trenutku še ne moremo govoriti, saj kriminalistična preiskava še aktivno poteka. V požaru je nastala velika škoda, po prvih ocenah okoli 400.000 evrov.

Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preverjanjem okoliščin tudi v smeri sumov kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti.

Nataša Pučko
Predstavnica za odnose z javnostmi
Policijske uprave Ljubljana