Poslanska skupina največje opozicijske stranke SDS se je mudila na obisku Primorske. Ogledali so si veliko zanimivosti, se srečali s predstavniki lokalnih oblasti ter številnimi podporniki in člani občinskih odborov SDS. 

Prvi postanek je bil delovni zajtrk v kampu CampPlana_Bar66 v Selcah, ki slovi kot eden najboljših kampov v Sloveniji in Evropi. Poslance so tam sprejeli Župan Občine Pivka Robert Smrdelj, predstavniki občinskih odborov ter svetniki SDS občine Postojna, Pivka in Ilirska Birstrica.  Župan Občine Pivka Robert Smrdelj se je stranki in posebej poslancu Černaču zahvalil za operativno sodelovanje. Predstavil je dosežke, načrte in izzive, s katerimi se spopada občina. Janez Janša je dodal, da kaže, da bo Svobode kmalu konec in se bo vrnila “diktatura” in z njo zopet vlaganje v razvojno naravnane projekte.

V nadaljevanju si je poslanska skupina v Svetem Petru v Sečovljah ogledala Tonino hišo – značilno podeželsko hišo severozahodnega dela Istre iz 19. stoletja, ki je danes etnološki muzej. V pritličju je ohranjen mlin za oljke z vsemi napravami in orodjem, kakršnega so uporabljali do sredine 20. stoletja.

Obisk so nadaljevali v znanstveno-raziskovalnem centru Innorenew Coe, kjer nas je sprejel in pozdravil župan Občine Izola Milan Bogatič. To največjo leseno stavbo iz masivnega križno-lepljenega lesa v Sloveniji je predstavila arhitektka in raziskovalka Eva Prelovšek Niemelä.

S predstavniki in člani OO Izola so se srečali v Jagodju nad Izolo, kjer so jih mnogi člani in podporniki stranke prijazno pogostili. Pozdravil jih je svetnik SDS Maks Filipčič, ki je poudaril, da je nerazumljivo, da na obali ljudje večinsko volijo levo.

Pot jih je naprej vodila v Luko Koper, ki je eden večjih logističnih centrov v regiji. Lani so tu pretovorili milijon kontejnerjev.  Zaposlujejo preko 2000 ljudi in predstavljajo največje slovensko okno v svet. Delegacija je v nadaljevanju obiskala tudi župana občine Ankaran, Gregorja Strmčnika. Obisk so zaokrožili z ogledom kleti Vina Koper, ki je klet z največjo površino lastnih vinogradov v Sloveniji. Vina Koper ima dolgo in bogato tradicijo in je eden večjih predstavnikov vinarstva v Istri.

 

Spletno uredništvo
Vir: Slovenska demokratska stranka