Pred tedni se je uspešno zaključila obnova notranjosti kulturnega doma v Šentvidu pri Stični, ki je zajemala prenovo vseh notranjih prostorov, od dvorane, balkona, odra in prostorov v zaodrju. Končni videz hrama kulture, z vso potrebno tehniko za kakovostno izvajanje kulturnih in umetniških programov, si je včeraj ogledal župan Dušan Strnad s sodelavci. 

Obnovljen je obstoječ lesen oder za nastopajoče z lesenim podom, zamenjala se je čelna obloga odra in lesene stopnice na oder. Na podaljšanem balkonu je nameščena stopničasta lesena konstrukcija za stole. Na balkonu in ob stopnicah je nameščena nova steklena ograja, in prostor za avdio video opremo.

Strop in stranske stene so obložene iz lesenimi akustičnimi oblogami. Na oknih dvorane so nameščeni notranji zatemnitveni screen roloji, oder pa krasijo tudi nove odrske zavese.

V celoti je prenovljeno tudi zakulisje dvorane, kjer so postavljene montažne predelne stene in omare za noše in rekvizite, čajna kuhinja, pult za ličenje ter klopi za nastopajoče. Prenovljene so še sanitarije ob vhodu za obiskovalce in nastopajoče v zaodrju.

Zaradi trenutnega epidemiološkega stanja v povezavi z novim koronavirusom uradne otvoritve še ni mogoče izpeljati. Ko bodo razmere to dopuščale, bo tudi Dom kulture v Šentvidu pri Stični zasijal v vsej svoji novi podobi.

Več si lahko preberete na spletni strani občine.

Zapisal in fotografiral: Gašper Stopar