Včeraj, nekaj pred 8. uro je bila policija obveščena, da je bilo na območju Grosuplja najdeno truplo novorojenčka dečka.

Policisti so kraj zavarovali in zbrali prva obvestila. Opravljen je bil ogled kraja, o tem pa sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik in državni tožilec ter zdravnik Inštituta za sodno medicino, ki se ogleda niso udeležili. Truplo je bilo odpeljano na ISM, kjer bo opravljena obdukcija.

Z opravljeno obdukcijo se bodo ugotavljale okoliščine smrti novorojenčka. V tej fazi ne moremo pojasnjevati ali gre za umor ali detomor, saj niso znane okoliščine smrti novorojenčka. O detomoru govorimo izključno takrat, ko je za smrt otroka odgovorna mati in to med porodom ali takoj po njemu, ko je še pod vplivom poroda, se pravi tudi, da ne gre za mrtvorojenega otroka.

Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin dogodka, ob tem pa naprošajo vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije, ki bi pripomogle k preiskavi, da to sporočijo na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200 ali najbližjo policijsko postajo.

Spletno uredništvo