Danes, nekaj po 5. uri je v kraju Orehovica prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Po do sedaj znanih podatkih je bilo ugotovljeno, da je 22-letni pešec hodil po napačni strani ceste, ter nenadoma stopil pred vozilo 36-letnega voznika, ki se je peljal iz smeri Izlak proti Trojanam.

 

Voznik je trčil v pešca, ki je zadobil tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl. Policisti so skupaj z dežurno preiskovalno sodnico in državno tožilko opravili ogled
kraja nesreče, nadaljujejo pa še z ugotavljanjem vseh okoliščin in bodo po vseh znanih dejstvih o tem obvestili pristojno državno tožilstvo.

Pri obravnavi nesreče v kateri je danes, nekaj po 5. uri zjutraj, v Orehovici umrl pešec je bilo ugotovljeno, da je neposredno pred samo prometno nesrečo iz  smeri  Trojan  proti Izlakam  pripeljal  voznik  ali  voznica osebnega avtomobila,   kateri   je  udeležencu  prometne  nesreče  večkrat  posvetil (“pobledal”) s snopom dolgih luči.

V  zvezi  razjasnitve  okoliščin  prometne  nesreče   naprošamo  omenjenega voznika/voznico  osebnega avtomobila, da pokliče na tel št. 113 ali Postajo
prometne  policije Ljubljana, Grič št. 56, na telefonsko številko 01 583 88 20.