Podiralo drevesa, raznašalo šotore, poškodovan mlad tabornik

Izjemno močna nevihtna linija, ki je do jutranjih ur prešla večji del države je s seboj prinesla rušilne sunke vetra, močne nalive in točo. Po obsegu gre za najsilovitejše letošnje neurje pri nas. Ob prehodu nevihtne linije so bili lokalno zabeleženi sunki vetra tudi krepko nad 100 kilometrov na uro, na Štajerskem celo 120 kilometrov na uro. Župan občine Radenci je na svoji Facebook strani napisal, da je na njihovem območju brez strehe ostalo 23 hiš in en blok. Podobno je bilo tudi v Radljah, kjer gasilci posredujejo na številnih lokacijah.

Močne nevihte s silovitim vetrom, nalivi in točo so poškodovale tudi daljnovode, zato ponekod poročajo o motnjah v dobavi električne energije. 

Na območju Elektra Maribor je ponoči brez elektrike ostalo 50.000 odjemalcev. Težave imajo tudi na Bovškem in na območju Elektra Celje.

Na Bohinjskem je drevo padlo na mlado družino, ki je kampirala, pri tem sta bili poškodovani dve osebi. Na območju Naklega so gasilci evakuirali otroke, ki so bili nastanjeni v taboru na sotočju Tržiške Bistrice in Save, kjer je orkanski veter raznašal šotore, podrl več dreves, eden od otrok pa je bil poškodovan. Gasilci so poskrbeli za evakuacijo otrok iz tabora in nadaljujejo s sanacijo in odstranjevanjem dreves.

Po kratkotrajnem premoru se bodo predvidoma že sredi dneva na severu in zahodu Slovenije spet začele prožiti nevihte, ki bodo do večera prešle večji del države. Ob nalivih in močnih sunkih vetra je na manjših območjih zelo verjetna tudi toča, ki bo lahko lokalno tudi precej debela.