KRONIKA PP DOMŽALE

ZA OBDOBJE OD 11. 9. 2017 DO 17. 9. 2017

Ponedeljek, 11. 9. 2017

ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti  PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku kršitelja, kateremu so
zasegli  manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo pri prekrškovnem
organu  Policijske  postaje Domžale zoper kršitelja uvedli hitri postopek z
izdajo odločbe o prekršku.

ROP BENCINSKEGA SERVISA V DOMŽALAH
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  ropu  bencinskega servisa v
Domžalah.

Fotografija je simbolična.

Ugotovljeno je bilo, da je neznani zamaskirani storilec z nožem v
roki  vstopil v bencinski servis, v tujem jeziku zagrozil zaposlenima in od
njiju zahteval denar iz blagajne. Zaposlena sta mu denar izročila, neznanec
pa  je  peš pobegnil neznano kam. Policisti v zvezi z opisanim kaznivim dejanjem nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

VLOM V TOVORNO VOZILO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo v Domžalah.
Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  neznani  storilec  na parkirišču v Domžalah
poskušal  na vzvod vlomiti v vozilo, kar pa mu ni uspelo. Zaradi navedenega
je  razbil  steklo  na  vratih  in  iz  vozila  izvršil  tatvino več kosov
različnega  električnega  orodja. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli
2.400 EUR. Policisti v zvezi z opisanim kaznivim dejanjem nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Torek, 12. 9. 2017

VLOM V BRUNARICO NA DOBENEM
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni o vlomu v brunarico na Dobenem.
Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano in neopaženo pristopil
do  čebelnjaka,  kjer  je   s  primernim  orodjem  na  vzvod  vlomil vrata,
pregledal  notranjost, vendar  ni ničesar odtujil oz. ukradel. Nadalje je pristopil do
brunarice  in  je  na  dvojih  vratih  s  primernim  orodjem preščipnil tri
ključavnice  obešanke in tako prišel v notranjost, ki jo je pregledal in iz
notranjosti spet ni  ničesar  odtujil.  Z opisanim dejanjem je neznani storilec
vseeno povzročil materialno škodo za  približno  150 EUR. Policisti v zvezi z opisanim kaznivim dejanjem nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Fotografija je simbolična.

VLOM V BRUNARICO NA ČERNELEM
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni o vlomu v brunarico na Črnelem.
Ugotovljeno  je bilo, da je neznani storilec s silo telesa odrinil vrata in tako  prišel v zaprto brunarico. Iz neznanega razloga je od kaznivega dejanja odstopil in kraj zapustil  v neznani  smeri. Tako je ostalo pri poskusu kraje. Z opisanim  dejanjem  je  neznani storilec vseeno povzročil materialno škodo za približno 150 EUR. Policisti v zvezi z opisanim kaznivim dejanjem nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

TATVINA ORODJA V ZGORNJIH LOKAH
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  tatvini  orodja iz garaže v Zgornjih Lokah.  Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjene garaže v Lukovici odtujil  naslednje predmete: dve motorni žagi, znamke Husqvarna, neznanega  tipa, neznano leto  izdelave, starejšega letnika, barve  oranžne in baterijski vrtalnik s pripadajočo opremo, neznane znamke, neznanega  tipa, neznano leto izdelave, z namenom, da si jih protipravno prilasti. Po dejanju je neznani  storilec skupaj s protipravno pridobljenimi  predmeti  zapustil kraj v neznani smeri. V zvezi z opisanim kaznivim dejanjem je neznani storilec povzročil materialno škodo  za približno 300 EUR. Policisti v zvezi z opisanim kaznivim dejanjem nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Sreda, 13. 9. 2017

VLOM V OGRAJEN NADSTREŠEK OSNOVNE ŠOLE TRZIN
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v ograjen nadstrešek OŠ Trzin. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preplezal ograjo višine pribl. 170 cm, ki obdaja Osnovno šolo Trzin. Nato je pristopil do zaklenjenega, ograjenega, nadstreška, kjer je nadrsnih vratih nadstreška na neugotovljen način, odstranil ključavnico obešanko in iz notranjosti odtujil oz. ukradel pokvarjeno vrtno kosilnico znamke Honda, rdeče barve. V zvezi z opisanim kaznivim dejanjem je neznani storilec oškodoval OŠ Trzin za približno 150 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Četrtek, 14. 9. 2017

VLOM V KIOSK V DOMŽALAH
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  vlomu  v  kiosk v Domžalah.
Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času od 13.9.2017 do 14.9.2017 med 22.00 in 5.45 uro na parkirišču trgovine v Domžalah  z vlomom (na vzvod), prišel v zaklenjen kiosk in iz notranjosti odtujil (beri: ukradel) več različnih stvari. Z opisanim kaznivim dejanjem je neznani storilec povzročil materialno škodo za približno 8000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku mladoletnega kršitelja, ki so mu zasegli  manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog zoper kršitelja.

Petek, 15. 9. 2017

TATVINA HIDRAVLIČNEGA KLADIVA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini hidravličnega kladiva v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z gradbišča izvršil tatvino udarnega hidravličnega kladiva Atlas Copco.

Fotografija je simbolična.

Z dejanjem je neznani storilec oškodoval podjetje za približno 6.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Sobota, 16. 9. 2017

ZASEG DROGE V LUKOVICI
Policisti PP Domžale so V Lukovici imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je imel pri sebi prašek neznanega izvora (sum heroin) in delce neznane posušene rastline (sum marihuana). Na kraju mu je bila odvzeta prostost po 157/2 ZKP in odrejeno pridržanje. Pridobljena je bila odredba za hišno preiskavo. Po končani preiskavi pa je bilo pridržanje
zaključeno. Zoper njega sledi KO (kazenska ovadba) na pristojno sodišče.

VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL V DOMŽALAH
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni o vlomu v osebni avtomobil v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču v Domžalah razbil steklo na  avtomobilu BMW in iz njega izvedel tatvino (beri: ukradel) prestavne ročice, obe znački vozila in oba vzglavnika za prednja sedeža. Z  dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi z opisanim kaznivim dejanjem nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Nedelja, 17. 9. 2017

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V ZABORŠTU
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Zaborštu. Ugotovljeno  je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem zlomil vložek cilindrične ključavnice in tako prišel v notranjost, od koderje  izvršil  tatvino (beri: ukradel) več kosov različne zlatnine. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 3.000  EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V DRAGOMLJU
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o prometni nesreči s telesnimi poškodbami  v Dragomlju. Ugotovljeno  je  bilo, da je voznik osebnega avtomobila  zaradi nepravilne strani in smeri vožnje čelno trčil v nasproti vozeči  osebni  avtomobil. Oba udeleženca sta se v nesreči lažje telesno poškodovala in bila z reševalnim vozilom odpeljana v ljubljanski Klinični center. Ugotovljeno je bilo tudi, da je  povzročitelj nesreče vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega  dovoljenja. Osebni avtomobil mu je bil na kraju zasežen. Skupna
materialna  škoda, ki je nastala v nesreči,  znaša okoli 9.000  EUR. Policisti nadaljujejo z  zbiranjem obvestil in bodo zoper povzročitelja prometne izvedli ustrezen ukrep.

Vir: Policijska postaja Domžale