26. 8. 2019

POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim predmetom na vzvod poskušal odpreti vhodna stanovanjska vrata, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil, ne da bi karkoli odtujil, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Policist v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

POŠKODOVANJE ZAPORNICE V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poškodovanju zapornice v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v Mengšu odlomil zapornico, na zapornici pri izhodu pa je razbil senzor. Z dejanjem je lastnika oškodovan za okoli 1500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je partnerka že dlje časa nad svojim partnerjem izvajala psihično in fizično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti partnerki izrekli ukrep prepovedi približevanja. S strani preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja s strani policistov potrjen. Zoper storilko sledi KO na pristojno sodišče.

28. 8. 2019

TATVINA GORIVA NA BENCINSKEM SERVISU V LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini goriva na bencinskem servisu v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je NN natočil za 88,15 EUR nafte in brez plačila s kraja odpeljal. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 8. 2019

ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V ČEŠENIKU
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznila osebnega avtomobila, ki ga je vozila pod vplivom alkohola (0,96 mg/l). Voznici so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA NA RODICI
Na Rodici je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nas vozilom in trčil v živo mejo, hidrant ter drog javne razsvetljave, nakar je z vozilom nadaljeval pot. Iz poškodovanega hidranta je iztekala voda, ki je zalila kletne prostore bližnje stanovanjske hiše. Policisti so pobeglega povzročitelja izsledili v bližini prometne nesreče, z njim opravili postopek, pri čemer je bilo ugotovljeno tudi, da je vozil vozilo pod vplivom alkohola. Povzročitelj si je prislužil plačilni nalog.

TATVINA DENARNICE V DOMŽALAH
V eni izmed prodajaln v Domžalah je storilec iz nakupovalne vrečke, ki jo je imela oškodovanka v nakupovalnem vozičku, vzel denarnico z vsebino. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

31. 8. 2019

VLOM V OBJEKT V MENGŠU
V Mengšu je storilec vlomil v mobilni zabojnik in iz njega odtujil kosilnico znamke OHV MM GARDEN S530, vredno okoli 1.000 eur. Policist v zvezi izsleditve storilca in najdbe odtujene kosilnice nadaljujejo z zbiranjem obvesti.

1. 9. 2019

ZASEG VOZILA
Policisti PP Domžale so imeli v Krtini postopek z voznikom osebnega avtomobila, ki je vozil osebni avtomobil pod vplivom alkohola, saj je elektronski alkotest pokazal, da ima preizkušenec 0.52 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Nadaljnja vožnja mu je bila prepovedana, vendar pa slednji tega ni upošteval, ter se z vozilom odpeljal. Policisti so
kršitelja ponovno ustavili in opravili postopek ter mu vozilo zasegli in ga odpeljali v hrambo. Voznik je prejel plačilni nalog, prav tako pa bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

OPOZORILO: AKTIVNOSTI PROTI KAJENJU V VOZILU

Voznike opozarjamo, da bo policija vzporedno z izvajanjem aktivnosti ob začetku šolskega leta, ob kontroli in nadzoru cestnega prometa pozorna tudi na kršitve kajenja v vozilih ob prisotnosti mladoletnih oseb. Zakon o omejevanju uporabe tobačnih izdelkov in povezanih izdelkov določa, da je prepovedano kajenje oziroma uporaba tobaka, tobačnih izdelkov in povezanih izdelkov (povezani izdelki so elektronske cigarete, elektronske cigarete brez nikotina, zeliščni izdelki za kajenje in novi tobačni izdelki), razen tobaka za žvečenje in tobaka za njuhanje, v vseh vozilih v navzočnosti oseb, mlajših od 18 let. Z globo 250 eurov se kaznuje posameznik, če kadi oziroma uporablja tobak, tobačne izdelke in povezane izdelke, v vseh vozilih v navzočnosti oseb, mlajših od 18 let.

Vir: Policijska postaja Domžale