Pa vi, se boste danes borili za svoje pokojnine? #video

Danes je dan D za upokojence! Danes imajo upokojenci možnost in priložnost, da so slišani, pa čeprav na protestnem shodu ne bo predstavnikov vladnih strank.

 

Upokojenci, ki so ena najbolj ogroženih skupin pri nas, s svojimi pokojninami težko preživijo mesec, lahko bi celo rekli da životarijo, za njih pa vlada nima posluha. Draginjski dodatek, ki je bil upokojencem dan v zadnjih dveh mesecih preteklega leta, je za tiste z najnižjimi pokojninami bolj kot ne v posmeh in ne v pomoč. Nekateri so dejansko dobili “draginjskega” dodatka  le 13 evrov. Je bil znesek res draginjski dodatek ali sramotna miloščina?

Upokojencem je kot kaže, prekipelo in lahko jih razumemo. Odločili so se za vseslovenski protestni shod, saj pravzaprav v tej državi ni institucije, ki bi jim stala ob strani. Upokojencem so hrbet obrnili tudi tisti, ki naj bi jih uradno celo zastopali, kar smo lahko slišali v včerajšnjih odmevih.

Bitka, ki se uradno začne danes ob 15 uri na Trgu republike, se je začela že pred protestom.

Na organizatorje so se spravili tako civilna družba pod vodstvom Jaše Jenulla kot tudi Zveza društev upokojencev Slovenije – Zdus, ki ga zastopa predsednik Janez Sušnik in se je včeraj na Odmevih celo podcenjevalno nasmihal Pavlu Ruparju. Rupar mu ni ostal dolžan in ga je vprašal ali se bori zase ali za upokojence. Ob tem vprašanju je Sušniku ušlo, da ima sam dovolj visoko pokojnino.

Pa vi, drage upokojenke in upokojenci? Je tudi vaša dovolj visoka vsaj za preživetje?

Spletno uredništvo