Ostanite z nami!

V naše kraje je na žalost zašel koronavirus in situacija, ki je nastala, nas je nedvomno vse prizadela. Nekatere finančno, druge tudi psihično, saj imamo zaradi prepovedi medsosedskega druženja nemalokrat občutek osamljenosti in zapuščenosti.
Pa vendar nas je situacija zbližala, saj smo pokazali, kako dobro lahko stopimo skupaj, tudi ko moramo stati narazen.

Zavoljo preprečitve razmer, katerim smo bili priča v sosednji Italiji in nekaterih drugih evropskih državah, ki so se dnevno srečavale s smrtjo tisočih, smo mi skupaj ostali doma, nesebično ponudili pomoč najšibkejšim in pomoči potrebnim.

Vlada, s predsednikom Janezom Janšo na čelu, je hitro sprejela ukrepe, ki so preprečili kolaps zdravstvenega sistema in s tem rešila mnoga življenja. Ponosni smo, da smo del ekipe, ki zna in zmore voditi našo Slovenijo v tej globalni krizi.

V tej krizi sta dva ključna cilja: preprečitev velikega števila izgube življenj in udarca za slovensko gospodarstvo.

Za blažitev in reševanje slednjega je Vlada pripravila paket ukrepov: odpis vseh prispevkov v marcu, aprilu in maju ter temeljni mesečni dohodek v višini 350 evrov (marec) oz 700 evrov (april,maj), 150 evrov pomoči rednim študentom in prejemnikom socialne pomoči in varstvenega dodatka, več dodatka za velike družine v času epidemije (100 evrov za družine s tremi otroki, s štirimi ali več pa 200 evrov), solidarnostni dodatek za vse upokojence s pokojnino do 700 evrov, 200 evrov kriznega mesečnega dodatka za tiste zaposlene, ki v času krize delajo (če zadnja izplačana plača ni presegla trikratnika minimalne plače), delavcem, ki so na čakanju za delo, prispevke in nadomestilo (80 odstotkov plače), delavcem, ki so doma zaradi varstva otrok, ki ga v celoti krije država, 30-odstotno znižanje osnovne plače funkcionarjem.

Občinski odbor SDS Domžale se vam zahvaljuje za razumevanje v tem kriznem času, za upoštevanje ukrepov ter skrbi za naše občanke in občane. Skupaj ostanimo doma, skupaj zmoremo.

mag. Staša Mlekuž

mag. Tomaž Deželak