Osnovna šola v Kamniku bo štirinajst dni zaprta!

Danes sem bil obveščen, da je bila ena izmed zaposlenih na OŠ Frana Albrehta na testu za novi koronavirus pozitivna.

V sodelovanju z NIJZ, Ministrstvom za zdravje, epidemiologi in Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport je bila sprejeta odločitev o 14-dnevnem zaprtju Osnovne šole Frana Albrehta. Starši so bili o ukrepu obveščeni preko eAsistenta. Ukrep je bil izveden po temeljitem premisleku. Sicer je Občinski štab Civilne zaščite Občine Kamnik v februarju organiziral sestanek z vsemi javnimi zavodi in drugimi pomembnimi službami v občini Kamnik, kjer so bili s strani Občine Kamnik in Občinskega štaba Civilne zaščite seznanjeni z vsemi ukrepi in navodili pristojnih služb ter o načinu delovanja, odgovornosti posameznika do svojih zaposlenih in uporabnikov.

Občina Kamnik je vsem interventnim službam (Policija, Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik, gasilci, GRS in komunalne službe) tudi že v preteklem tednu razdelila ustrezno zaščitno opremo glede na njihove potrebe.

Razdeljenih je bilo 1.500 zaščitnih mask, 2.000 kosov rokavic, 150 kosov zaščitnih očal, 320 kosov zaščitnih kombinezonov in 45 litrov razkužila.

Kljub drastičnemu ukrepu pozivam občanke in občane k mirnemu preventivnemu delovanju v skladu s priporočili NIJZ.

Matej Slapar, župan Občine Kamnik

Vir: FB