Neverjetno! Ukradla zaščitne maske in zaslužila na spletu 40.000 evrov!

Sredi meseca aprila so ljubljanski policisti prejeli prijavo ljubljanskega kliničnega centra zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine zaščitne opreme. Policisti so uvedli kriminalistično preiskavo, začeli zbirati obvestila in pri tem tesno sodelovali s kliničnim centrom.

V nadaljevanju preiskave so policisti ugotovili, da sta kaznivega dejanja utemeljeno osumljena 31-letni moški in 28-letna ženska iz Ljubljane. Po do sedaj zbranih obvestilih sta oba osumljenca odtujeno zaščitno opremo ponujala v prodajo preko različnih spletnih strani.

Ljubljanski policisti so od pristojnega sodišča pridobili odredbo za hišno preiskavo, ki je bila opravljena na naslovu bivanja osumljencev. V hišni preiskavi so bili zavarovani in zaseženi predmeti (manjša količina zaščitnih mask in razkužil) in okoli 40.000 evrov gotovine, za katere obstaja utemeljen sum, da izhajajo iz kaznivega dejanja.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Po vseh zbranih obvestilih bo zoper osumljenca podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo, pridržanje pa jima je bilo  že odpravljeno.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
policijski inšpektor

REPUBLIKA SLOVENIJA
MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE