Evropski parlament je podprl pobudo za brezplačno železniško vozovnico Interrail, s pomočjo katere bodo mladi lažje raziskovali Evropo. Prijaviš se lahko tudi ti!

Na voljo preko 20.000 brezplačnih vozovnic

Mladi, ki boste s 1. julijem 2018 dopolnili 18. let, boste lahko med 12. in 26. junijem na posebni spletni strani Evropskega mladinskega portala (https://europa.eu/youth/EU_sl ) zaprosili za brezplačno železniško vozovnico Interrail. Na voljo bo od 20.000 do 30.000 vozovnic. Interrail omogoča potovanja od enega do 30 dni, imetnik vozovnice pa jo lahko izkoristi v štirih državah EU.

Podpora Evropskega parlamenta

Idejo o brezplačnih vozovnicah za 18-letnike je podprl tudi Evropski parlament. Poslanci so o tem sprejeli tri resolucije. Prepričani so, da bodo mladi na tak način lažje odkrili evropsko raznolikost, to pa bo prispevalo k boljšemu razumevanju med Evropejci.

Zato se vsekakor splača izkoristiti to brezplačno ugodnost za potovanje po državah Evropske unije z vlakom. Če ti dopušča čas in imaš vsaj malo volje in želje po potovanju ter spoznavanju tujih krajev in običajev, ne odlašaj predolgo in čim prej zaprosi za brezplačno ugodnost potovanja – vozovnice znajo kar hitro poiti.

J.A.