Od kamniških volivcev pozabljeni Igor Žavbi do službe na ministrstvu

Saj ni res, pa je! Nekdanji Šarčev podžupan Kamnika Igor Žavbi je po porazu na lokalnih volitvah dobil novo službo.  In to ne kjerkoli. Zaposlen bo na »Šarčevem« ministrstvu za javno upravo Rudija Medveda. Ali mu je pomagala strankarska izkaznica? Kot da bi bili še vedno v enopartijskem sistemu, je Igorju Žavbiju, ki mu volivci niso zaupali vodenja kamniške občine, očitno uspelo dobiti službo s člansko izkaznico LMŠ. Saj je prav ministrstvo za javno upravo, pod vodstvom stranke LMŠ  in Rudija Medveda.

Žavbi – po izobrazbi gostinski tehnik, sicer pa eden od ustanovnih članov LMŠ, štiri leta Šarčev podžupan, po njegovi izvolitvi v državni zbor pa tudi nadomestni župan Kamnika, se je zaposlil za določen čas in je vezan na zaupanje ministra Medveda.

Na ministrstvu pojasnjujejo, da bo opravljal enostavne upravne naloge, sodeloval pri pripravi mnenj, stališč in analiz ter opravljal še druge naloge po navodilu vodje. Zagotovo pa Žavbi tam ne bo stregel hrane in pijače, kar pritiče njegovi izobrazbi. Uvrščen bo v 23. plačni razred, kar pomeni, da bo za svoje delo dobil dobrih 1000 evrov bruto na mesec.

Čeprav ima vsak minister možnost, da v svojem kabinetu zaposli nekoga na zaupanje in lahko zaposli do pet javnih uslužbencev, pa bi bilo vseeno dobro kdaj pa kdaj pogledati, kaj ti zaposleni ljudje obvladajo.

M. G.

Vir: 24ur – KLIK