V noči na sredo, 26. 9. 2018, okoli 3. ure, je bila PU Ljubljana obveščena o oboroženem ropu bencinskega servisa v Domžalah.

Na kraj je bilo napotenih več policijskih patrulj v zvezi pregleda terena in izsleditve storilca. Na podlagi zbranih obvestil in kriminalistične preiskave so policisti ugotovili, da je 28-letni moški, drž. BiH, zamaskiran vstopil v prostore bencinskega servisa in od zaposlenih zahteval denar. Svoje zahteve je podkrepil z nožem in pištolo. Ena od prodajalk mu je iz blagajne izročila denar, storilec pa je nato zbežal. V dogodku ni bila nobena poškodovana.

Pri pregledu terena so policisti nekaj pred 4. uro na parkirišču v Domžalah izsledili vozilo Kia in opravili postopek z voznikom, ki je ustrezal opisu storilca oboroženega ropa. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da gre za osumljenca ropa, odvzeta mu je bila prostost in odrejeno pridržanje, pri njemu pa najdeni predmeti, ki so izvirali iz kaznivega dejanja (nož, imitacija pištole, oblačila, denar).

V okviru kriminalistične preiskave je bilo ugotovljeno, da je 28-letnik osumljen še enega oboroženega ropa bencinskega servisa, in sicer z dne 22. 9. 2018 v večernih urah v Kamniku. Osumljeni je takrat pri izvršitvi ropa prav tako uporabil pištolo (op. jo nameril v prodajalki), in od njiju zahteval denar, ki sta mu ga izročili, sam pa je nato zbežal s kraja. Pri tem je odtujil nekaj sto evrov.

Na podlagi odredbe sodišča je bila opravljena preiskava vozila in sobe, ki jo je osumljeni najel v enem od prenočišč v okolici Ljubljane. Zasežena sta bila dva mobilna telefona.

28-letni osumljenec bo v času današnjega dne po vseh zaključenih aktivnostih kriminalistov skupaj s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Nataša Pučko
Predstavnica za odnose z javnostmi
Policijske uprave Ljubljana