Objavljen javni poziv za sofinanciranje decembrskih prireditev v mestnem središču Kamnika

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik je objavil javni poziv za sofinanciranje posameznih dogodkov, ki jih bodo podjetniki organizirali v svojih prostorih v središču mesta Kamnik v času od 1. do 26. decembra 2018.

Sofinancirane bodo prireditve  s področja kulture, turizma, gospodarstva, animacije otrok in mladine ter promocije. Podobno je Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik sofinanciral prireditve, ki so v okviru projekta Barvita jesen v središču mesta potekale jeseni.

Podjetniki lahko na razpis prijavijo posamezni dogodek ali pa večdnevne dogodke, ki bodo povečali obiskanost mestnega jedra Kamnika. Na voljo je 6.500 evrov, kjer bodo manjši dogodki sofinancirani v skupni vrednosti do 5.000 evrov, večdnevni dogodki pa v skupni vrednosti do 1.500 evrov. Celoten razpis je objavljen na spletni strani www.visitkamnik.com pod zavihkom Razpisi, rok oddaje vloge pa je 20. november do 12. ure.

»To je drugi tovrstni poziv v letošnjem letu, prvi je bil namreč za jesenske dogodke, in cilj vseh takšnih povabil je oživitev in popestritev dogajanja v mestnem jedru ter podpiranje kulturnih in družabnih prireditev,« pravi v. d. direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik dr. Tomaž Simetinger in nadaljuje: »Verjamemo, da s takšnimi pozivi tudi ustvarjamo vez s tistimi podjetji, ki v mestnem središču vsakodnevno delujejo ter so pomemben del življenja v mestnem jedru. Ocenjujemo, da bomo na ta način spodbudili večjo obiskanost mestnega središča ter na ta način skupaj naredili dodatno promocijo za mestno jedro. Želimo si čimveč čimbolj raznolikih kakovostnih prireditev, ki nam bodo v decembru pomagale ustvariti Pravljični Kamnik. Pa naj bo to v obliki koncerta, stand up komedije, gledališke predstave, degustacije ali promocije posameznih produktov.«

Komisija bo tudi tokrat pozorna na inovativnost, ustvarjalnost in kakovost prijavljenih prireditev, na realen načrt izvedbe in obiskanost prireditve ter tudi na pomen prireditve z vidika promocije pozitivne podobe mestnega jedra Kamnika.

Podoben poziv je Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik skupaj z Občino Kamnik objavil lani za decembrske prireditve v okviru projekta Pravljični Kamnik ter letošnjo jesen v okviru projekta Barvita jesen. Takrat sta Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik in Občina Kamnik sofinancirala preko 40 različnih dogodkov. Ponudniki pa so pripravili različne koncerte in predstave ter celo modno revijo oblačil.

Za več informacij:

Samo Trtnik
gsm: +386 40 433 628
e-mail: [email protected]