Inštitut za mladinsko politiko je v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije že enajstič podelila certifikat Mladim prijazna občina. Certifikat se podeljuje tistim lokalnim skupnostim, ki zavzeto ustvarjajo svetlo in trajnostno prihodnost mladih.

S ponosom prvič med prejemniki tudi Občina Ivančna Gorica. Prejeto priznanje občini daje spodbudo in hkrati obvezo kako še izboljšati pogoje za mlade v naši občini.

Certifikat Mladim prijazna občina 2022 – 2026 je prejelo šest občin, med katerimi je laskavi naziv prvič pridobila tudi Občina Ivančna Gorica. Poleg  Ivančne Gorice so prejemnice še Občina Brežice, Mestna občina Kranj, Mestna občina Murska Sobota, Občina Pivka in Občina Ribnica. Prvo podaljšanje certifikata so prejele: Občina Črnomelj, Občina Domžale, Občina Postojna in Občina Slovenske Konjice, drugo podaljšanje pa so prejele: Mestna občina Celje, Občina Črna na Koroškem, Občina Idrija, Občina Kamnik, Občina Ljutomer in Občina Trbovlje.

Certifikat je na prireditvi v Cekinovem gradu v Ljubljani (22. 02. 2023) v imenu občank in občanov prevzel podžupan Tomaž Smole. Na slovesni podelitvi so se mu pridružili še direktorica občinske uprave dr. Andrejke Miše Glavič in strokovna sodelavka iz občinske uprave Rozalija Smrekar.

 

Spletno uredništvo
Zapisal in fotografiral: Gašper Stopar, Občina Ivančna Gorica