Letošnji Evropski teden mobilnosti, ki poteka od 16. do 22. septembra 2022, je občankam in občanom Grosupljega pripeljal Grosupeljskega Zapeljivca, električni vozili, namenjeni za javni prevoz potnikov. Ta je še posebej prijazen do starejših občank in občanov, pa tudi mamic z otroki in drugih ranljivejših skupin. Za vse občanke in občane bo v Evropskem tednu mobilnosti organizirana tudi popravljalnica in izmenjevalnica koles.

Posebno pozornost pa bo občina Grosuplje letos v tem tednu namenila tudi našim osnovnošolcem. Učenke in učence Osnovne šole Louisa Adamiča Grosuplje, Osnovne šole Brinje Grosuplje in Osnovne šole Šmarje – Sap bodo spodbudili k prihodu v šolo peš oziroma s kolesom, skirojem ali javnimi prevoznimi sredstvi. Posebej bo poudarjen pomen pešačenja, za namen spodbujanja kolesarstva kot trajnostnega načina mobilnosti bodo na šolah izvedli tudi delavnice na spretnostnih kolesarskih poligonih.

Učenke in učence šole na Tovarniški in šole v Brinju pa so z namenom spodbujanja kolesarstva že ob pričetku Evropskega tedna mobilnosti pričakala tudi nova kolesarska stojala pred šolama. Ta učenkam in učencem ob prihodu v šolo omogočajo ne le varno parkiranje koles, ampak tudi skirojev.

Seveda bodo kolesarska stojala zelo uporabna tudi za vse obiskovalce Športne dvorane Brinje in Športne dvorane na Tovarniški. Za svojo pot torej pogosteje izberimo skiro, kolo, javni prevoz, ali pa se, če je ta krajša, odpravimo peš.

Spletno uredništvo
Vir: Občina Grosuplje, zanjo Jana Roštan