Več kot desetletje nas mediji, ki so v lasti levih oblastnikov, prepričujejo, da potrebujemo nove obraze v politiki.

Vsa ta gonja proti »starim« politikom je nastala zaradi visoke volilne zmage Janeza Janše in SDS leta 2004. Strici iz ozadja so takrat kar nekaj let tuhtali in tuhtali, kako bi preprečili ponovno zmago Janeza Janše na naslednjih volitvah – in našli so formulo, na katero ljudje nasedajo že vrsto let.

Večletna praksa pred volitvami – ustanovitve (levih) “instant” strank

Zato vedno malo pred volitvami, očitno tudi (ali pa predvsem) s pomočjo kapitala, ki ga imajo na tajnih računih izven Slovenije (in ki so ga tja nakazovali že v času, ko smo bili še v Jugoslaviji in ko je bila edina dovoljena politična stranka Komunistična partija), v levi opciji poiščejo ljudem všečen obraz, da mu pomagajo ustanoviti politično stranko, s »svojimi« mediji mu priredijo rating in ljudem servirajo lepe zgodbice, o njem, ovite v celofan… In vse to zaradi tega, da ne bi na volitvah zmagali »stari politiki«, za ta izraz pa so vedno uporabili osebo Janeza Janše, češ da on pooseblja te »stare politike«.

Novi obrazi v politiki prinašajo odstope vlad in predčasne volitve

Kaj se je iz tega izcimilo, vidimo na že kar nekaj nedavnih volitvah v Državni zbor – in nekaj o tem pove že podatek, da so bile vse te volitve vedno predčasne, saj nobena vlada ni dokončala svojega dela, ker so se zaradi »novih obrazov, ki nimajo izkušenj in znanja, vedno skregali med seboj, in sicer kar znotraj lastne, to je  leve koalicije. Tu se vidi sprevrženost leve opcije pri nas – tudi če bo šlo državi in državljanom zaradi tega slabše, samo, da na volitvah ne zmaga Janez Janša. Kaj neki imajo v levi politični opciji proti Janezu Janši? Razen tega, da so sprevideli, da je v tem trenutku pač edini politik, ki jim je lahko kos in ki bi jim preprečil, da bi peščica levih izbrancev in njihovih zvestih privržencev, ki se do onemoglosti napajajo iz državnega proračuna, še naprej neupravičeno (na račun države in državljanov) živeli lagodno in bi še naprej bogateli.

Bo tudi letos zmagala (leva) tako imenovana instant stranka?

Bo na letošnjih (predčasnih) volitvah v Državni zbor, ki bodo v nedeljo, 3. junija, kaj drugače?

Ali pa bodo ljudje (Slovenke in Slovenci) zopet nasedli – kot že tolikokrat doslej – instant (kvazi) strankam in “neuničljivi” ter “nepoboljšljivi”  levi medijski mašineriji?

In to le zato, da ne bi zmagal »star obraz«? Se ljudje še spominjajo nekaterih »novih« obrazov, ki so nas pahnili v še večjo zadolženost in gospodarsko nazadovanje (Alenka Bratušek, Zoran Jankovič, Miro Cerar, če naštejem najbolj zveneče)?

No, letos so v levi opciji iznašli še eno formulo – poiskali so osebo z enakim imenom in priimkom, kot ga ima predsednik SDS, ki bo kandidiral na istih voliščih, kot on.

Kaj ni to res do konca  sprevrženo in “bolano”?

J.S.