Zavedanje  o  koristih javnega potniškega  prometa je vse večje. Onesnaževanje okolja in potrebe po izboljšanju konkurenčnosti gospodarstva dajejo pravo mesto tudi javnemu potniškemu  prometu, zato so predstavniki Občine Komenda in Poslovne cone Komenda apelirali na prevoznike in pristojno ministrstvo, ki skrbi za organizacijo javnega prevoza, naj se uvede avtobusna linija, ki bo poslovno cono povezovala z Ljubljano.

Aktivnosti vseh deležnikov so bile uspešne. Ministrstvo za infrastrukturo je izdalo dovoljenje, da  se  prevozi  začnejo izvajati v ponedeljek, 7.  1.  2019.  Linija bo potekala z glavne  avtobusne postaje Ljubljana na Celovško cesto, od tu pa po avtocesti in mimo Vodic do poslovne cone in do Komende  ter  seveda  obratno.

Avtobusi bodo vozili ob delavnikih od  ponedeljka do petka. Podroben vozni red po postajališčih si lahko pogledate v prilogi (spodaj) ali na spletni stani prevoznika v iskalniku za vozne rede, z njimi pa bodo opremljena tudi postajališča. .

V poslovni coni bo avtobus ustavljal na treh novih postajališčih:

–     Komenda PC pod lipami, lokacija postajališča na vhodu v poslovno cono pred Lidlom,

–     Komenda PC pod bori, lokacija postajališča pred podjetjem IMP PUMPS,

–     Komenda PC pod gabri, lokacija postajališča pred podjetjem G OGRINC.

Vozni red je v največji možni meri usklajeni s pričakovanimi potrebami občanov in z izraženimi potrebami  gospodarstva  v  coni.  Manjše  prilagoditve  voznega  reda  so  še  možne,  zato  vas prosimo, da nam jih sporočite na elektronski naslov [email protected] , da jih bomo preučili ter se jim v naslednjih mesecih poskusili prilagoditi.

Cene določa država in jih lahko vidite na spletni  strani  (iskalnik voznih redov). Poleg vozovnic za posamezno vožnjo so v ponudbi tudi mesečne, kuponske in zneskovne vozovnice, ki jih potniki  na  prodajnih  mestih  kupijo  sami,  ter  letne  vozovnice  z  možnostjo  mesečnega fakturiranja   delodajalcu.

Konkretno   ponudbo   lahko   dobite   na   elektronskem   naslovu [email protected] .

Naj vam ob koncu zaželimo srečno novo leto in vas povabimo vas da postanete uporabnik javnega  avtobusnega  prevoza.

Obljubljamo  varen,  točen,   kvaliteten,  kulturen  in  zanesljiv prevoz.

S spoštovanje m in lepimi pozdravi!

ARRIVA in Občina Komenda