»Med vsemi nepomembnimi stvarmi na svetu je nogomet zagotovo najpomembnejši,« je že pred vrsto leti izjavil papež Janez Pavel II. S to trditvijo bi se načeloma lahko strinjali, le da je danes več kot le najpomembnejša nepomembna stvar na svetu, saj dodobra kroji svetovno ekonomijo.

 

V nogometnem kotičku bomo s Kristjanom Drakslerjem, ki se odlično znajde na zelenici in ob njej, bralcem sporočali najpomembnejša dogajanja iz sveta nogometa.

Skupaj z našim novim kolumnistom Kristjanom smo se odločili, da vam ponudimo novo rubriko Nogometni kotiček, ki ne bo klasična športna rubrika, kot ste jo vajeni povsod.

Mladi nogometaš bo v svojih kolumnah poleg aktualnega dogajanja v nogometu, podal tudi svoja videnja, kakor tudi svojo nogometno pot z vsemi vzponi in padci. Bralcu bo tako omogočen drugačen pogled na nogomet skozi oči nogometaša. Članki bodo preplet osebnih izkušenj, ki bodo bralcu ponujali tekoče dogajanje, nekaterim bodo obudili njihove spomine, spet tretjim pa bodo v pomoč na njihovi športni poti.

Kot uvod v novo rubriko, smo Kristjana postavili na drugo stran ter mu zastavili nekaj vprašanj, da ga bolje spoznate.

Vir: Osebni arhiv

1. Kdo je Kristjan?

Predvsem sem človek z pogledom v prihodnost, ki ne obžaluje svoje preteklosti na nobenem področju. Sam zase bi rekel, da sem človek z velikim srcem in pripravljen priskočiti na pomoč vsakomur, ki jo potrebuje.

Sem zelo čustvena oseba s smislom za sočloveka, kreativen in vztrajen na vseh področjih, tako športnem, poslovnem kot tudi osebnem področju.

Verjamem v to, da vse, kar se je zgodilo, se je zgodilo z razlogom in tako delujem tudi danes.

2. Kdaj se je začela tvoja ljubezen do nogometa?

Mojo ljubezen do nogometa je v meni vzbudil moj oče. Že od malih nog me je vozil na tekme, saj je nogomet tudi njegova strast.

Kot da je bilo včeraj, se spomnim, ko sva skupaj na stadionu Bežigrad spremljala tekme naše zlate reprezentance pod vodstvom Srečka Katanca. Takrat sem tudi sam vzljubil nogomet in se odločil, da bo ta strast v očetovih očeh žarela tudi na mojih tekmah.

3. Kje se je začela tvoja nogometna pot?

Moja nogometna pot se je začela pri 7 letih, ko sem prvič stopil na igrišče nogometnega kluba Domžale. Od takrat naprej je moja strast do nogometa samo še rasla in mislim, da bo z vsakim dnem še večja.

4. Vem da še vedno igraš nogomet. Povej bralcem, kje igraš?

Nogometna pot me je po končani nogometni šoli v Domžalah ponesla v različne klube po Sloveniji, nato pa sem svojo nogometno pot nadaljeval v Avstriji, kjer igram še danes. Trenutno igram za klub ASK Klagentfurt.

5. Kaj pa boš počel po zaključku kariere? Razmišljaš o tem?

Po zaključku kariere imam načrt ostati tesno povezan z nogometom, najraje bi bil trener v mlajših selekcijah. Poleg nogometa pa je moja strast tudi izdelava spletnih trgovin in spletnih strani, ter vodenje različnih projektov s čimer se ukvarjam tudi sedaj.

Vsekakor pa si želim ustvariti tudi družino.

6. Kaj lahko bralci pričakujejo v nogometnem kotičku? 

Odvisno kaj bom v danem trenutku začutil, saj sem človek, ki želi z našimi bralci deliti to kar čutim in ne to kar moram.

Vsekakor bom poskušal zajeti čim večji del nogometnega sveta, da bodo naši bralci imeli vse odgovore, ki jih želijo. Vesel pa bom predlogov naših bralcev oziroma njihovih vprašanj.

7. Ali poveva bralcem, kdaj bodo lahko prebrali prvi prispevek v novem nogometnem kotičku?

Glede na to, da je pred nami Evropsko prvenstvo bom prvi prispevek posvetil temu velikemu dogodku v nogometnem svetu, ki bo bralcem na voljo v četrtek.