“Ni šlo za kakšno resno degustacijo, pa vseeno se mi je začel odpirati nov svet”

Pa dobr, Špehar spet teži s tem pivom, a je ta tip skoz mal nabasan? Menda se je zadnjič pohvalil, da je spil že preko 1000 različnih vrst piv. Nč čudnega, da z biciklom pada iz pomola v morje! 🥴

Verjamem, da si mnogi na drugi strani zaslona, predvsem tisti, ki nikoli ne pustite nobene interakcije, ne komentarja, ne všečka, mislite svoje. In prav je tako. Vi živite po svoje, jaz po svoje. Kdo je tisti, ki si lahko jemlje pravico soditi druge?

Pa vseeno je ta fotka piva na FB s posebnim namenom. Narejena je na isti lokaciji, v malem kampu pri Šibeniku, skoraj na isti parceli, le nekaj metrov je razlike od mojega prvega bolj resnega degustiranja menda najstarejše pijače na svetu.

Leta 2012, skoraj na isti dan, smo tako kot letos najeli kamper, se odpeljali do morja. In ko smo v lokalnem šoping centru nabavljali robo, sem bil pred dilemo. Ali vzamem, tako kot vedno, cel plato istega piva? Pa me je nekaj pičilo, zakaj bi vedno pil isto, dajmo pogledati kakšni hmeljni smoothiji še obstajajo na tem svetu. In sem v voziček zmetal po en kos vsakega piva, ki je bil na polici. No, resnici na ljubo, 7 let nazaj je bila izbira bolj skromna, kraft scene praktično še ni bilo, prevladovale so zgolj komercialne znamke raznoraznih lagerjev. In sem si na dopustu naredil zabavo. Prav spomnim se začudenih pogledov familije in mimoidočih sosedov v kampu. Toliko različnih piksen in flaš? Se mu je snelo? Zanimivo, če pa ima kdo poln plato istih piksen pa ni nič posebnega, pač človek si je nabavil malo zaloge, če pa je malo bolj pisano v hladilniku in mizi, pa takoj skačeš iz povprečja.

Ni šlo za kakšno resno degustacijo, pa vseeno se mi je začel odpirati nov svet. Ki ga odkrivam še danes. Vmes se je zgodilo že marsikaj, 7 let ni kratka doba. A 1000 in nekaj piv kasneje lahko zapišem, da si niti v sanjah nisem upal pomisliti, da se bom enkrat na isto mesto vrnil s kamperjem, ga zapeljal pod senco borovcev, mulce poslal na plažo, sestavil mizo in stole, raztegnil tendo, ter si iz hladilnika potegnil ne eno, ampak kar dve steklenici, ki ponosno nosita mojo zgodbo. Ena je že v trgovinah in je v vrhu po prodaji med slovenskimi krafti, druga je na poti na police trgovin.

S ponosom sem si ga odprl. In z užitkom spraznil. Vrhunski je. 🍻

Čin vsem, tudi tistim, ki me imate za alkoholika in nikoli ne pritisnete nič, da vas slučajno kdo ne bi videl, kako brskate po tujih življenjih.

Za konec; vozniški izpit imam 28 let. Za mano je nešteto preizkusov alkoholiziranosti. Vedno so bili negativni. Na zdravje!

Vir: FB