Črna kronika policijske postaje Domžale za obdobje od 30. 7. 2018 do 5. 8. 2018

PROMETNA NESREČA 
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v bližini naselja Brezje pri Dobu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bil v nesreči sam udeležen voznik kolesa z motorjem, kateri je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča in vožnje pod vplivom alkohola (1,01 mg/l) zapeljal izven ceste ter padel. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v KC LJ, kjer je ostal na zdravljenju, saj je zadobil hude telesne poškodbe. Povzročitelju bo zaradi kršitve ZPrCP naknadno izdan plačilni nalog.

31. 7. 2018

ZASEG VOZILA PO 23. ČLENU ZPrCP
Policisti PP Domžale 31. 7. 2018 v dopoldanskem času od druge enote prevzeli postopek voznika KZM-ja, za katerega je bilo ugotovljeno, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. KZM mu je bil zasežen in odpeljan v hrambo, zoper voznika pa sledi obdolžilni predlog.

DRZNA TATVINA V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili 31. 7. 2018 obveščeni o drzni tatvini v Trzinu. Neznanka je oškodovanki prodajala oblačila, nato pa pod pretvezo, da bi kupila en njen pripomoček, odšla v spalnico, kjer je oškodovanki odtujila denarnico z dokumenti in 200 EUR gotovine. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

PRIJAVA KAZNIVEGA DEJANJA NASILJE V DRUŽINI IN ODREJENA PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni, da oseba (sorodnik) že dalj časa nad družinskimi člani izvaja nasilje. Po zbranih obvestilih je bila osumljenemu odrejena prepoved približevanja. Na OS Ljubljana pa bo zoper osumljenca podana kazenska ovadba.

1. 8. 2018

TATVINA DENARNICE V TRGOVINI V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice v trgovini v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v trgovini v Domžalah iz torbice, ki jo je imela oškodovanka odloženo v nakupovalnem vozičku, odtujil denarnico z vsebino. Z opisanim dejanjem je oškodovanka oškodovana za okoli 450 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

TATVINA GRADBENEGA ORODJA NA RODICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini gradbenega orodja na Rodici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjene garaže odtujil različno orodje. Z opisanim dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 3.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 8. 2018

TATVINA REGISTRSKIH TABLIC V ZABORŠTU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini registrskih tablic iz vozila v Zaborštu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču pred stanovanjskim blokom v Zaborštu iz OA znamke VW Golf odtujil registrske tablice. Z opisanim dejanjem je oškodoval lastnika za 40 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

DRZNA TATVINA NA POČIVALIŠČU V LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini dokumentov iz vozila na počivališču v Lukovici. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec 2. 8. 2018 med 5. in 5.15 uro na počivališču Lukovica pristopil do oškodovanke, državljanke Romunije, jo zamotil, med tem pa je drugi neznani storilec iz odklenjenega parkiranega vozila odtujil
njeno torbico z vsebino. Z opisanim dejanjem je oškodoval oškodovanko za 1300 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 8.2018

VLOM V DVE VOZILI V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili 3. 8. 2018 obveščeni o vlomu v vozilo v Mengšu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec 3. 8. 2018 med 16. in 16.30 uro na parkirišču na naslovu Mengeš, Trdinov trg 9 z neznanim primernim predmetom razbil stekli na vozilih, iz enega je odtujil polnilec za mobilni telefon, iz drugega pa je odtujil mobilni telefon,
dokumente in denar. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

4. 8. 2018

ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja, ki so mu zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršiteljico uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

5. 8. 2018

PRIJAVA VANDALIZMA NA RODICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vandalizmu v kraju Rodica. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec med 1. in 7. uro s črnim sprejem na fasado stanovanjske hiše napisal besedilo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Podpisnik: Dejan Košir
komandir policijske postaje
višji policijski inšpektor II