Studio city, oddaja nacionalne televzije RTV, si je včeraj na družbenem omrežju Instagram dovolila preveč.

 

V ponedeljek smo opazili objavo, ki je vidna 24 ur, torej zgodbo, ki jo je objavil profil oddaje Studio city.  Po njihovem gre za mini referendum z naslovom “Kako boste obeležili dan upora”. Boste na kavču (spali) ali na kolesu? Prilepljene so tudi tri stisnjene pesti in lik osebe z mahajočo belo zastavo.

Vir: Posnetek zaslona

Gre za oddajo, ki se predvaja pod okriljem nacionalne televizije. Ko pogledaš objavo, je sporočilo te zgodbe več kot jasno.

Seveda si vsak posameznik lahko dovoli poziv na današnji upor proti vladi, a oddaja, ki se tedensko predvaja na nacionalni televiziji, si kaj takega ne bi smela privočiti. Ne smemo pozabiti, da bi morala biti nacionalna televizija RTV, ki jo plačujemo vsi državljanke in državljani republike Slovenije, nevtralen medij, torej medij, ki ne preferira nobene politične opcije, še manj pa poziva na neprijavljen upor proti vladi republike Slovenije.

Vsak novinar je kot posameznik lahko politično opredeljen, a kot novinar v službi na televiziji, še posebej, ker gre za delo na nacionalni televiziji, pa bi moral svojo politično opredeljenost pustiti doma. Javna RTV je medij v službi vseh prebivalcev Slovenije in temu primerno bi moral tudi delovati.

Žal v Sloveniji temu ni tako.