Spoštovani gospod dr. Milan Balažic,

iz srca Vam čestitam, da imate izjemen pogum in dokaze, da boste jutri (to je danes, op. ur.) v Ljubljani predstavili resnico o vsem nesprejemljivem dovažanjem raznovrstnih nevarnih odpadkov v prelepo Moravško dolino, ki ga izvaja podjetje Termit d.d. že predolgo desetletje.

Številni Moravčani že leta opozarjamo na njihovo sporno početje. Tisti, ki me ne poznate, sem Mateja Tič iz Spodnje Dobrave. Naša kmetija čaka že več kot 30 let na dobre 3 ha kmetijskih zemljišč, da jih Termit morda končno sanira nazaj v kmetijska zemljišča in vrne domačiji Tič. Ta zemljišča že dolga leta uporabljajo brez soglasij, dovoljenj mojih pravnih prednikov in tudi mojih ne. To so prva zemljišča, na katere so začeli dovažati različne sporne odpadke, in sicer pod pretvezo sanacije.

Naša družina se je odločila, da podjetje Termit tožimo, saj se kljub številnim opozorilom in pogovorom z njimi ni dalo nič dogovoriti. Kljub številnim dokazom smo zadevo izgubili na sodišču v Ljubljani. Trenutno je zadeva v reviziji na Vrhovnem sodišču. Zadeva je takšna, da Termit izvaja takšne pritiske preko slovenskih sodišč, da me za vse sodne stroške, teh je za 40.000,00 EUR, terjajo tako, da so mi dali na vse nepremičnine plombe, tudi hišo, gospodarske objekte na kmetiji in hitijo z izvršbo na celotno premoženje. Da ne govorim o tem, kako so okoljski, rudarski inšpektorji lažno pričali na sodišču, seveda v korist Termita.

Toliko o raznih slovenskih inšpektorijih in slovenski pravni državi.

Moja družina se bo borila do konca za našo kmetijo, za lepo in čisto Moravško dolino. Naj živi lepa in čista Moravška dolina!

Gospod župan dr. Milan Balažic, vsi Moravčanke in Moravčani, ki se borite in trudite za lepo, čisto, zeleno Moravško dolino, za naše otroke, prihodnje rodove, iz srca Vam/vam HVALA.

Vir: FB

Dodano