V okviru evropskega projekta URBACT Playful Paradigm še naprej spodbujamo umetniško ustvarjalnost. Tokrat z brezplačno božično slikarsko delavnico.

 

Slikarska delavnica bomo izvedli v prostorih Mestne knjižnice Grosuplje med 27. in 28. decembrom 2022. Oba dneva bo potekala med 10. in 13. uro ter med 15. in 18. uro.

Vodila jo bo akademska slikarska in mag. umetnosti Brina Torkar. Delavnica je namenjena vsem občanom in občankam starejšim od 6. leta starosti. Predhodno znanje ni potrebno.

Brina Torkar vas bo spoznala z izkustvenim slikanjem in risanjem skozi različne piktoralne postopke.  Pri tem boste uporabili različne materiale, med drugim tudi grafitne svinčnike, akvarelne barvice, akrilne barve, kolaž. Vsi materiali so zagotovljeni.

Vabljeni k prijavi na spodnji povezavi:

URBACT je program Evropskega teritorialnega sodelovanja, ki deluje že od leta 2002. Financiran je s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj, držav članic, Norveške in Švice. Program omogoča prenos dobrih praks in sodelovanje med evropskimi mesti. Znotraj programa se odvijajo projekti, ki imajo pomemben vpliv na različna področja: okolje, ekonomija, urbani razvoj, upravljanje in vključevanje.

PLAYFUL PARADIGM oz. Igriva paradigma je projekt, ki se odvija znotraj programa URBACT. Projekt se zavzema za socialno vključenost, medgeneracijsko povezovanje, zdrav način življenja in trajnost. K sodobnim urbanim izzivom se približa z igrivim pristopom. Igra je prepoznana kot univerzalna dejavnost, ki bi morala biti dostopna in blizu vsakemu posamezniku. S pomočjo igrivega pristopa nam je omogočen nov, svež pogled na pozitivne vplive, ki nam jih lahko ponudi skupnost.

 

Vir: Občina Grosuplje in Živa Vertič, koordinatorka projekta URBACT Playful Paradigm