Najdena ročna bomba, posprejana fasada, rotvajler in še druga kazniva dejanja na območju PP Kamnik

Kronika Policijske postaje Kamnik

  1. 07. 2017

GOLJUFIJA PRI NAKUPU APARATA
Policisti so obravnavali goljufijo pri nakupu gospodinjskega aparata, in sicer je storilka aparat prevzela in podpisala pogodbo, plačila pa ni opravila. Prijavitelja oškodovala za okoli 1.980 evrov. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

PROMETNA NESREČA V PODGORJU
Policisti so v Podgorju obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami, in sicer je do prometne nesreče prišlo zaradi neupoštevanja pravil vožnje mimo med dvema voziloma na delu, kjer se v Podgorju opravljajo obnovitvena dela. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

  1. 8. 2017

POŠKODOVANJE ZAPORNICE NA MALI PLANINI
Policisti so obravnavali poškodovanje zapornice, in sicer je neznani storilec s fizično silo poškodoval rampo na Mali planini in Agrarno skupnost Mala planina oškodoval za okoli 1.500 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Kazensko ovadbo bodo poslali na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA KOLESA PRI BAZENU
Policisti smo bili obveščeni o tatvini kolesa pri bazenu v Kamniku, in sicer je neznani storilec odtujil zaklenjeno moško gorsko hard-tail kolo, znamke Specialized, Rockhopper comp 29, rdeče barve, nn št. okvirja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

  1. 8. 2017

VLOM V ZABOJNIK NA BAZENU
Policisti smo bili obveščeni o vlomu v zabojnik na bazenu v Kamniku. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil do kontejnerja z orodjem za vzdrževanje okolice, kjer je preščipnil ključavnico obešanko in tako prišel v notranjost, iz katere je odtujil motorno kosilnico in nitkarico znamke Stiga. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

  1. 8. 2017

NAJDENA ROČNA BOMBA
Policisti smo bili s strani občana obveščeni o najdeni ročni bombi. Ugotovljeno je bilo, da je občan na sprehodu ob reki Kamniški Bistrici našel jugoslovansko defenzivno ročno bombo M52 P3. Pirotehnika sta jo ustrezno zavarovala in odpeljala v uničenje.

  1. 8. 2017

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policisti so imeli na regionalni cesti Kamnik-Stahovica v postopku osebo, ki so ji zasegli stekleničko z neznano zeleno posušeno snovjo rastlinskega izvora in alu folija z neznano temno-rjavo smolnato snovjo, za  katero je obstajal utemeljen sum, da gre snov, ki je po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, prepovedana. Po analizi bo zoper kršitelja uveden postopek o prekršku.

  1. 8. 2017

POŠKODOVANJE FASADE V MEKINJAH
Policisti smo bili obveščeni o politi in posprejani fasadi v Mekinjah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preko noči z neznano mastno tekočino, po vsej verjetnosti motornim oljem Mekinj na zadnji strani stanovanjske hiše in s sprejem napisal ime. S tem kaznivim dejanjem lastnika oškodoval za 1.000 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA KOLESA
Policisti smo bili obveščeni o tatvini kolesa izpred stanovanjske hiše v Šmartnem. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preko noči iz garaže neznano kako odtujil moško kolo znamke GT VERB EXPERT 17L, črno zelene barve. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

  1. 8. 2017

NEZAVAROVAN PES V SOTESKI    
Policisti smo bili obveščeni o nezavarovanem psu v naselju Soteska. Ugotovljeno je bilo, da se po naselju že več dni sprehaja pes pasme rotvajler, ki se je nezavarovano sprehajal in renčal na vaščane.

Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep po Zakonu o zaščiti živali.

Podpisnik
Dušan Hočevar
policijski inšpektor