11. 2. 2019

Z lakom je poškodoval vozilo in prebodel štiri pnevmatike

V Kamniku je neznani storilec preko noči z neznanim primernim predmetom poškodoval lak pol celotnemu avtomobilu in prebodel vse štiri pnevmatike ter s tem povzročil večjo materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Spuščen in nezavarovan pes jo je močno prestrašil 

Občanka iz Komende je poklicala na policijsko postajo Kamnik in prijavila, da je med sprehajanjem do nje in njenega psa pritekel nezavarovan pes, pasme nemški ovčar z dolgo dlako, ki ju je močno prestrašil. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog po zakonu o zaščiti živali.

Brez veljavnega vozniškega dovoljenja in še pijan v avtu

V Kamniku smo ustavili voznika, ki je vozil avto brez veljavnega vozniškega dovoljenja in je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.67 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

12. 2. 2019

Tuji državljanki kradli v Mullerju

Zaposleni v trgovini Muller so nas obvestili o prijeti storilki, tuji državljanki, ki je poskušala odtujiti več izdelkov v skupni vrednosti 361 eur. Zoper njo sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Le kdo je ponaredil bankovec za 200 evrov?

Policisti smo bili s strani poštne delavke obveščeni o ponarejenem bankovcu za 200 evrov, ki je bil izsleden pri štetju dnevnega izkupička neke firme. Po opravljeni analizi sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

13. 2. 2019

Pes ugriznil in poškodoval psa

Na območju Stranj je občanka po naselju sprehajala svojega psa, ko je do njiju pritekel pes, ki ni bil ustrezno fizično varovan (ni bil na povodcu) in je napadel, ugriznil in poškodoval njenega psa. Po zbranih obvestilih bo lastnici psa izdan plačilni nalog za kršitev zakona o zaščiti živali.

Glasna glasba mu ni dala spati

S strani občanke z Ljubljanske ceste smo bili obveščeni o glasni glasbi, ki jo je bilo slišati iz lokala in je občane motila pri spanju. Na podlagi prijave in izjave prijaviteljice, je bil najemnici lokala izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

14. 2. 2019

Pri LIDLU je spet nekdo izsiljeval prednost 

Na Ljubljanski cesti pri trgovini Lidl je bila obravnavana prometna nesreča, do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti povzročitelja v krožišču, ki so mu izdali plačilni nalog po ustreznem zakonu v cestnem prometu.

15. 2. 2019

Najden denar išče pravega lastnika

Na parkirišču za policijsko postajo Kamnik je bil najden denar. Občana, ki je izgubil denar, naprošamo, da se zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

16. 2. 2019

Neznani voznik, ki je trčil v avtobus, pa je kar pobegnil

Na Šutni sta policista obravnavala prometno nesrečo s pobegom, ki se je zgodila med voznikom avtobusa in za enkrat neznanim voznikom osebnega vozila zaradi napačne strani vožnje voznika osebnega vozila, ki je trčil v zadnji del avtobusa in s kraja odpeljal in ni nudil svojih podatkov. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

17. 2. 2019

Ogenj mu je ušel izpod nadzora

Policisti so na Brezjah pri Kamniku obravnavali požar, ki se je zgodil zaradi kurjenja smeti lastnika ob stanovanjski hiši. Pri tem mu je ogenj ušel izpod nadzora in se razširil na travnat del. Tam se je zaradi posušene podrasti razširil po hribu navzgor in zajel tudi manjši počitniški objekt. Ogenj so pogasili gasilci prostovoljnega gasilskega društva Kamnik, Stahovica, Šmarca, Nevlje, Gozd. Sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti.

Vir: Policijska postaja Kamnik