Črna kronika Policijske postaje Kamnik

21. 1. 2019

TATVINA V TRGOVINI MULLER

Policisti smo bili s strani varnostnika iz trgovine Muller obveščeni o prijetem storilcu, ki je poskušal odtujiti več izdelkov v skupni vrednosti 17,48 eur. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

VLOM V STANOVANJE

Policisti so obravnavali vlom v stanovanje v Mostah. Neznani storilec je na vzvod skozi vrata terase poskušal priti v stanovanje, vendar je od dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POVOŽENA DIVJAD

Policisti so na lokalni cesti Kamnik-Podgorje med obema rondojema obravnavali povoženje divjadi, katera je skočila pred vozilo prijavitelja in mu poškodovala vozilo. Ker je voznik izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, mu je bilo izdano obvestilo o odstopu ogleda prometne nesreče.

22. 1. 2019

TATVINA IZ VOZILA

Na policijsko postajo se je zglasila občanka in prijavila tatvino prenosnega računalnika in denarja iz odklenjenega vozila, ki ga je imela parkiranega v trgovskem centru v Ljubljani. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

23. 1. 2019

PROMETNA NESREČA Z LAHKIMI TELESNIMI POŠKODBAMI IZVEN NASELJA BUČ

PP Kamnik je izven naselja Buč obravnavala prometno nesrečo, ki se je zgodila zaradi utrujenosti voznice. Ta je zapeljala na nasprotni vozni pas, kjer je kljub umikanju voznika, s prednjim delom vozila trčila v prednji levi del tovornega vozila. Vsi udeleženci so zadobili lahke telesne poškodbe. Po vseh zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep zoper povzročiteljico prometne nesreče.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK

Policista sta imela na območju Kamnika v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.87 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

PROMETNA NESREČA NA ŠUTNI

Na Šutni je bila obravnavana prometna nesreča, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom. Povzročiteljici je bila na kraju izdan plačilni nalog po Zakonu v cestnem prometu.

24. 1. 2019

TATVINA IGRALNE KONZOLE

Policisti so v trgovini Hofer obravnavali tatvino akumulatorske udarne vrtalke znamke Workzone WBT-CD006, in sicer je neznani moški, visok pribl. 170-180 cm, oblečen v črna oblačila s črno kapo na glavi, iz police vzel vrtalko v vrednosti 59,99 eur in odšel mimo blagajne, ne da bi plačal. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V GODIČU

V Godiču je bil obravnavan poskus vloma v stanovanjsko hišo, in sicer je neznani storilec na vzvod skozi kuhinjsko okno poskušal priti v notranjost hiše, vendar je od dejanja odstopil in kraj zapustil v neznani smeri. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK

Policista sta imela na območju Kamnika v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Ta je ob pravilni uporabi pokazal, da je imel voznik 0.71 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

25. 1. 2019

POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO NA KRIŽU

Policisti so obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo na Križu. Neznani storilec je pristopil do stanovanjske hiše, splezal na streho garaže, nato pa na vzvod vlomil skozi okno v kopalnici, vendar je od dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI

Policisti so imeli v Kamniku v postopku osebo, ki so ji na podlagi 123.čl.ZP-1 in proti Potrdilu o zasegu predmetov zasegli neznano prašnato snov rjave barve. Obstaja utemeljen sum, da gre za prepovedano drogo heroin. Po analizi bo zoper kršitelja uveden hitri postopek.

INTERVENCIJA V ZASEBNEM PROSTORU

Policisti so v Suhadolah opravili intervencijo v zasebnem prostoru. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

26. 1. 2019

POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO V NEVLJAH

V Nevljah je bil prijavljen poskus vloma v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil do stanovanjske hiše in na vzvod skozi vrata terase poskušal priti v notranjost hiše, vendar je od dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Vir: Policijska postaja Kamnik