Moj bližnji sosed, že starejši možakar, je bil vedno zadrt levičar … Ker v šoli ni bil kaj prida, končal je namreč 5 razredov OŠ, je kaj kmalu pogruntal, da se mu splača v partijo.

Tam je počasi prilezel v občinske urade, naredil »šnelkurz« v Kumrovcu in se počasi vzpenjal, v občinskih službah, za ceste in gradbeništvo. Dopise so mu sestavljale tajnice, saj je bil v resnici skoraj polpismen.

Znal pa si je pa napeljevati veze vsepovsod. Tako je dobil ugoden kredit za hišo, ki ga je kasneje skoraj v celoti odplačala inflacija. Ko so se gradile ceste, bloki, mostovi, je šel en kamion na gradbišče, eden pa na njegov vikend. Tako je prišel praktično zastonj do dveh vikendov, enega v Istri in enega na Gorenjskem.

Vlačil se je po raznih službah, sindikatih, in podobno skupno pa jim je bilo bolj malo dela in veliko govorjenja in izkoriščanja raznih vez.

Oba otroka je došolal na nekakšnih družbenih faksih in spravil seveda v JS. Sedaj je sorazmerno dokaj premožen s penzijo okoli 1400 evrov , “zasluženo” v Jugoslaviji, in z več nepremičninami živi nekakšne jugoslovanske sanje, o kakršnih lahko slovenski delavec le sanja. Je odkrit podpornik levih strank in Levice, ob vsaki priliki vam bo rekel: Hvala ti, Jugoslavija.

Če ne bi nekoč živeli v Jugoslaviji, bi bili zdaj klošarji … In to so levaki (levaki, ne tisti pravi normalni levičarji), ti še furajo jugonostalgijo in bog ne daj, da bi šli po poti kakšne Avstrije ali podobno, s sodobno desno vlado, saj tam bi bili oni klošarji …

ŽIVEL 1. MAJ!

Vir:FB