Modni nahrbtniki Danijele Dakič so že blagovna znamka

Modni nahrbtniki in torbice Danijele Dakič niso ‘še eni ‘ izdelki, ampak blagovna znamka, za katero se skriva nekaj zelo lepega in priročnega.

Sploh ne dvomim, da boste o njih v prihodnosti še slišali. Danijela Dakič je, kot marsikdo, dolga leta od daleč opazovala druge, ki so ročno ustvarjali. Vedno je cenila in se navduševala nad posebnimi, drugačnimi idejami, osebnim modnim stilom, nad ročno izdelanimi umetninami. In ker med vso ponudbo ni našla nahrbtnika s pokrovom, ki bi ga ženska lahko nosila kot eleganten dodatek, ne kot športnega, je ideja dobila pogum in nastalo je prvo delo. Od takrat naročila kar dežujejo.

Z Danijelo, ki z družino živi in ustvarja v Kamniku, sva se našli nekega dne na kavi. Z zanimanjem sem poslušala njeno zgodbo, prve ideje, korake in predvsem veliko mero poguma. Na vprašanje, kaj je bil prvi motiv, vzrok, da si se lotila šivanja nahrbtnikov? Kdo te je spodbudil?

»Obožujem modo! Od nekdaj sem tudi cenila in občudovala ročno izdelane izdelke. Pred leti sem recimo po naročilu za svoje prijateljice izdelovala tudi verižice. Motiv, da se tudi sama podam v te vode, pa so ravno nahrbtniki. Na trgu sem iskala prav posebnega z dodanim pokrovom in ker ga nisem našla, je to samo še spodbudilo željo po ustvarjanju. Piko na i do mojega začetka pa je dodal moj mož, ko je nekega dne iz trgovine prinesel šivalni stroj z besedami ‘akcija -50 %, gotovo nam bo prišel kdaj prav’. Sreča je bila nepopisna in v glavi sem že risala svoj prvi nahrbtnik,« navdušeno in nekoliko zamaknjeno brska po spominu Danijela.

Še več o Danijeli Dakič (na portalu je samo začetek) pa si lahko preberete na tej spletni strani – KLIK.