Saša Bešter: V družbi je vse več brezpravja, revščine, nasilja in ljudi, ki potrebujejo psihiatrično pomoč. Zakaj je po vašem tako?
“Oh, razlogov je obilo. Eden med njimi je ta, da ne živimo več prizemljeni. Radi bi imeli vse, kar nam ponuja internet, mediji, kar vidimo v trgovskih centrih. Vse to, zaradi česar danes – na videz – bolje živimo, nas bo prej ali slej pokopalo. Če ne drugače pa v duhovnem smislu. Preveč ljudi je, ki pričakujejo, da jim bo vse, o čemer sanjajo, padlo v naročje samo od sebe. Preveč je egoizma, tekanja za užitki.

Že dolgo nazaj smo pozabili na rek : Pomagaj si sam, pa ti bo Bog pomagal.

Ko smo se leta 1977 vselili v novo hišo, je bila izdelana le ena soba. Pa nam ni bilo hudega, tudi ničesar nismo pogrešali, ker smo verjeli, da bomo ob vsaki plači naredili kakšno malenkost več, da nam bo boljše. Danes bi ob podobni situaciji okoli nas skakale socialne delavke, dobri ljudje bi zbirali denar, da bi nam pomagali, ker živimo človeka nevredno življenje.
Ko bi znali uživati v majhnih stvareh, ko bi nehali kukati k sosedu in mu bili nevoščljivi, ko bi iz tistega, kar imamo, ustvarili lepši jutri, bi bilo marsikaj drugače. Mislite, da so tisti, z jahtami, najsrečnejši na svetu? Niso!”

Milena Miklavčič, novinarka in publicistka

Vir in več : https://www.domzalske-novice.si/2019/07/04/intervju-novinarka-in-publicistka-milena-miklavcic-ker-partner-ni-taksen-kot-je-denimo-gorski-zdravnik-je-potem-ko-se-med-polize-vse-narobe/