V kreativnem otroškem mestu Minicity so pripravili nov poučni projekt, ki je za vse obiskovalce brezplačen. Vabijo vas v Greencity, najbolj zeleno mesto v malem.

Greencity, najbolj zeleno mesto v malem v razširjenem delu Minicityja Ljubljana gostuje vse do oktobra, spodbuja razumevanje kmetijstva in gozdarstva na otroku prijazen način, na prvo mesto postavlja preživljanje kakovostnega časa v naravi in uri kompetence otrok s praktičnim preizkušanjem realnih pripomočkov ter z igro vlog. Svoje družbeno odgovorno poslanstvo Minicity tako nadaljuje tudi v tem segmentu in otrokom skozi izkustvo približa pomembnost lokalnega kmetijstva in bogastvo slovenskih gozdov

Po besedah kmetijske ministrice dr. Aleksandre Pivec je biti kmet »zahtevna, a hkrati čudovita naloga. Že če pomislimo na pridelavo hrane, ki je ključna za človekov obstoj in razvoj, nam je jasno, da gre za zahtevno opravilo, ki od kmeta terja ljubezen do zemlje, do njenih pridelkov in nenazadnje do celotne narave. Poslanstvo kmeta želimo pobliže predstaviti otrokom, ki bodo že ‘jutri’ opravljali to plemenito nalogo. Zato me veseli, da lahko prek Mreže za podeželje podpiramo tovrstne ozaveščevalne aktivnosti. V imenu Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Mreže za podeželje spodbujamo razvoj podeželja in podpiramo aktivnosti Minicityja pri osveščanju naših najmlajših, zato vas prijazno vabimo, da v teh počitniških dneh z otroki in vnuki obiščete leseni kotiček v Greencityju in se skupaj seznanite s pomenom slovenskega kmetijstva na otroku prijazen način.”

 

Greencity obiskovalce vabi z odličnim konceptom raznovrstnih aktivnosti, ki se vsebinsko izjemno lepo povežejo, vse pa na prvo mesto postavljajo preživljanje kakovostnega časa v naravi. Otroci se spoznavajo z različnimi vrstami lesa in se preizkusijo v poklicu gozdarja, se podajo po nevidni reki in se preizkusijo v adrenalinski vožnji s kajakom ali kanujem, pripravijo si čisto pravi piknik in izvedo vse, kar je pomembno vedeti o zaščiti kože v poletnih mesecih. Obiskovalce čakajo tudi navihane kreativne delavnice.

Podrobnosti o obisku Greencityja v Minicityju Ljubljana si oglejte na minicity.si.