“Prvi korak, ki ga bomo naredili, je, da bomo vzpostavili zelo jasen prikaz cen živil pri različnih trgovcih,” je že junija napovedal predsednik vlade Robert Golob in obljubil, da bo spletna stran, ki nam bo prikazovala cene 15 izbranih osnovnih izdelkov pri različnih trgovcih, začela delovati v mesecu septembru.

Tri mesece potrebuje vlada z vso administracijo, ki ji je na voljo, da naredi in v življenje spravi spletno stran, ki bo vsake 14 dni spreminjala in prilagajala cene košarice petnajstih izdelkov. V ta namen so celo pripravili razpis kot da v okviru ministrstev in vladnih služb ni dovolj ljudi, ki bi kaj takega lahko izpeljali.

Medtem pa vse to, kar vlada tako zavzeto pripravlja že dva meseca in potrebuje še vsaj mesec dni, že lahko spremljamo na spletni strani Spletna tržnica, ki prikazane cene posodablja celo vsak teden.

Z obiskom spletne strani lahko primerjate cene izdelkov v različnih trgovinah v Sloveniji, ki se tedensko posodabljajo.

Brez velikih obljub, razpisov in iskanja raznih strokovnjakov je spletna stran na voljo vsem, da lahko preverimo, kje bomo za svoj denar dobili največ. Na spletni strani pa lahko pustite tudi svoj elektronski naslov, kamor vam bodo tedensko pošiljali spremenjene cene.

Spletno uredništvo