Ljubezen na predzadnji pogled

Gavranovo komedijo Ljubezen na predzadnji pogled bo v priredbi in režiji Edite Frančeškin uprizorilo KD DOMOVINA OSP.

Miro Gavran (1961) je sodobni hrvaški pisatelj in dramatik ter sodelavec Hrvaške akademije znanosti in umetnosti. V Zagrebu je zaključil študij dramaturgije na Akademiji za gledališče, film in televizijo. Delal je kot dramaturg in gledališki ravnatelj. Leta 1983 je v Zagrebu debitiral z dramo Kreontova Antigona, s katero na umetniško čist način spregovori o politični manipulaciji. Kasneje piše še o odnosu umetnika in oblasti v totalitarnem sistemu ter o odnosu med moškim in žensko. Zasnoval je veliko število ženskih likov, ki so hkrati čisti in čustveni. Od leta 1993 živi in dela kot profesionalni avtor, katerega dramska in prozna dela so uvrščena v številne antologije doma in v tujini, o njegovem delu pa se predava po številnih fakultetah sveta.

Njegova dela so prevedena v 40 jezikov, zato velja za najbolj prevajanega hrvaškega avtorja. Njegove drame in komedije so doživele preko 330 premier in si jih je ogledalo preko 2 milijona Zemljanov.

LJUBEZEN NA PREDZADNJI POGLED

Živemu človeku se marsikaj zgodi … Priletna Nineta po moževi smrti žaluje 10 let, potem pa v sanjah dobi napotek, da … Začne se krog iskanja bodočega moža … Nineta v pripetljajih s “snubci” končno spozna, da sanjskih moških ni, so le tisti, otipljivi in resnični. Pa bo zadovoljna s takšnim? Eh, Nineta! Pamet v roke! …

Živemu človeku se vse pripeti, tudi ljubezen na predzadnji pogled, vendar je potrebna kultura srca. Predstava, ob kateri se smejemo in hkrati z lahkotnim posmehom skrijemo misel, da se to lahko zgodi tudi nam.

INFORMACIJE IN REZERVACIJA VSTOPNIC na e-mail: [email protected] ali na gsm: 031 344 707 (Miha) ali 031 341 270 (David).

VSTOPNICE bodo na voljo uro pred predstavo v preddverju Kulturnega doma Dobrova.

SE VIDIMO NA DOBROVI!

Helena Č.