24. 7. 2017

ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Patrulja PP Kamnik je imela na ulici v Kamniku imela v postopku občana, ki mu je bil zasežen plastični mlinček, z zeleno-rjavo posušeno snovjo rastlinskega izvora. Zasežena snov bo poslana v analizo po opravljeni analizi pa zoper občana sledi ustrezen postopek.

 PROMETNA NESREČA V PODGORJU

Patrulja PP Kamnik je bila poslana na prometno nesrečo v Podgorju. Tam je bilo ugotovljeno, da je na delovišču delavec s strojem v kritičnem trenutku obračal, pri tem je pa mimo pravilno peljal voznik osebnega avtomobila, pri čemer pa ga je delavec s stranskim delom stroja zadel po desni strani vozila. Pred prihodom patrulje sta se oba udeleženca dogovorila o krivdi in škodi in izpolnila evropsko poročilo.

 ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA V PRESERJAH PRI RADOMLJAH

Policisti Policijske postaje Domžale so zaustavili voznika osebnega avtomobila, ki ga je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V skladu z določili 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa so policisti osebni avtomobil zasegli, zoper voznika pa bodo na pristojno sodišče zaradi kršitev podali obdolžilni predlog.

VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na neugotovljen način prišel v vozilo, ki ga je pregledal, vendar pa ni ničesar odtujil, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Materialna škoda znaša okoli 200 EUR.

POŽAR V LOKI PRI MENGŠU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o požaru v Loki pri Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je prišlo do večjega požara, v katerem je v celoti pogorel ločen objekt – lesena pritlična garaža, v kateri je bila tudi električna napeljava.

Materialna škoda znaša 100.000 EUR. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 7. 2017

PROMETNA NESREČA PRI QLANDIJI

OKC je patruljo PP Kamnik poslal na prometno nesrečo pri Qlandiji. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta v prometni nesreči udeležena voznika osebnih avtomobilov. Nastala je manjša poškodba na vozilih. Opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki je pri vseh negativen. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

26. 7. 2017

TATVINA DENARJA NA BANKOMATU V ŽEJAH

Na PP se je zglasil občan in povedal, da je na bankomatu v Žejah v reži bankomata pozabil denar. Policisti so z njim opravili razgovor in ugotovili, da je tega dne okoli občan na bankomatu opravil dvig gotovine v višini 250 EUR in tega pozabil v reži bankomata, ki mu ga je je neznani storilec odtujil oz. ukradel. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba¸

TATVINA DLANČNIKA IN MOBILNEGA TELEFONA

Na PP se je zglasil občan in prijavil tatvino dlančnika in mobilnega telefona. Policisti so z njim opravili razgovor, v katerem je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v času med 21. 7. 2017 in 22. 7. 2017 med 17.30 in 1.30 uro z vrta pred stanovanjsko hišo v Kamniku odtujil dlančnik znamke Intermec in mobilni telefon znamke Samsung Xcover 3. Materialna škoda znaša pribl. 3.700 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

27. 7. 2017

POŠKODOVANJE STEKEL NA OKNIH STANOVANJSKE HIŠE

Iz OKC je bilo sporočeno, da je poklical občan in prijavil poškodovanje več stekel oken v stanovanjski hiši v Volčjem Potoku. Na kraju je patrulja ugotovila, da je neznani storilec preko noči razbil stekla treh oken. Nastala je materialna škoda za okoli 3000 evrov.

VLOM V VRTNO LOPO V TRZINU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano prišel do lope, nato pa primernim orodjem zlomil ključavnico obešanko in prišel v notranjost. Tam je ukradel samohodno motorno kosilnico in še običajno motorno kosilnico. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 500 EUR. Policisti v zvezi z opisanim dogodkom nadaljujejo zbiranjem obvestil.

28. 7. 2017

POŠKODOVANA STEKLA NA ŽELEZNIŠKI POSTAJI

OKC PU Ljubljana je patruljo PP Kamnik napotil na železniško postajo v Kamniku, od koder je poklical občan in povedal, da je neznanec razbil okno blagajne na omenjeni postaji. Na kraju ugotovljeno, da je neznanec okoli 18:04 uri s silo telesa razbil okno blagajne in kraj zapustil v neznani smeri. Materialna škoda je približno 200 evrov. Sledi kazenska ovadba.

29. 7. 2017

VLOM V PROSTORE LOVSKEGA DRUŠTVA

Lovec enega izmed lovskih društev v Kamniku je obvestil OKC, da je bilo vlomljeno v njihov lovski dom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v času pristopil do letne kuhinje ob lovskem domu LD Kamnik, nato pa preplezal manjšo trikotno odprtino in vstopil v kuhinjo. Iz nje je storilec odtujil litoželezni žar. Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 400 EUR. Sledi kazenska ovadba.

 VLOM V TELOVADNICO OSNOVNE ŠOLE DOB PRI DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v OŠ Dob pri Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano prišel do OŠ in na vzvod vlomil skozi vrata telovadnice ter tako prišel v notranjost, od koder je  odtujil  sesalec  znamke  Fiesto  in žirafo Flex. Z dejanjem je neznani storilec oškodoval “oškodovanca” za približno 200 EUR. Policisti v zvezi z opisanim nadaljujejo zbiranjem obvestil.

VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do osebnega avtomobila in na neugotovljen način razbil manjše fiksno steklo pred prednjimi levimi vrati ter na tak način prišel v notranjost vozila in ga pregledal, in sicer z jasnim namenom protipravne prilastitve, saj je odtujil šop ključev in iz zadnjega prtljažnega prostora žensko torbico. Materialna škoda znaša okoli 200 EUR. Policisti v zvezi z opisanim nadaljujejo zbiranjem obvestil.

30. 7. 2017

GLASNI RADIO MOTI SOSEDE

OKC je patruljo PP Kamnik poslal v Suhadole, od koder je poklicala občanka in povedala, da sosed že od zjutraj vrti tako glasno glasbo, da je to nevzdržno. Na kraju je patrulja opravila razgovor s prijaviteljico, ki je pove, da sosed že celo jutro glasno poslušala glasbo in da jo to zelo moti. Sosed R. L. je bil opozorjen na primerno glasnost glasbe, ki ne bo motila sosede.

KAZNIVO DEJANJE NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA

Policisti policijske postaje Domžale so bili s strani oškodovanke obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je partner že dlje časa nad svojo partnerko in otroki izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja. Zaradi nasilja v družini pa bodo policisti zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče. Dežurni   preiskovalni sodnik mu je bil ukrep prepoved približevanja podaljšan še za 15 dni.

Vir: PP Domžale in PP Kamnik