V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.471 klicev. Med 618 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 129 prometnih nesreč, 49 kršitev javnega reda in miru ter 99 kaznivih dejanj.

V 113 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 13 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali 1 voznika.

Ob 6.26 je na avtocesti med priključkom Krtina in priključkom Domžale, občina Domžale, v naletu trčilo pet osebnih vozil. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, posuli razlite motorne tekočine in nudili prvo pomoč poškodovanima osebama do prihoda reševalcev. Na kraju so posredovali reševalci NMP Domžale, Policija in delavci DARS-a. Dve osebi sta bili prepeljani v UKC Ljubljana.

Ob 17.10 sta v naselju Moščanci, občina Puconci, trčila motorno kolo in osebno vozilo. Motorist je pri tem utrpel telesne poškodbe. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali in očistili kraj dogodka ter nudili pomoč reševalcem NMP.

Ob 19.50 je v naselju Gornji Lenart, občina Brežice, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča v obcestni jarek. Gasilci PGE Krško so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, izvlekli vozilo iz obcestnega jarka, nudili pomoč vlečni službi, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine in počistili cestišče. Poškodovanih ni bilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 37 intervencij na javnem kraju, 12 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 42 tatvin, 19 poškodovanj tuje stvari, 17 vlomov, 6 ponarejanj denarja, 4 povzročitve telesnih poškodb, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 3 nasilja v družini, 2 grožnji, 1 ponarejanje listin ter 1 rop.

Ob 21.45 je na Kidričevi cesti v Škofja Loki, prišlo do eksplozije v manjšem objektu. Gasilci PGD Škofja Loka in Stara Loka so na kraju ugotovili, da je bilo na zunanjem delu objekta nastavljeno eksplozivno sredstvo, ki je eksplodiralo in poškodovalo objekt. Poškodovanih oseb ni bilo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 191 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 145 na območju PU Koper, 42 na območju PU Novo mesto, 3 na območju PU Maribor, 1 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (74), Burundija (26), Pakistana (13).

 

Spletno uredništvo