V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.533 klicev. Med 600 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 145 prometnih nesreč, 51 kršitev javnega reda in miru ter 108 kaznivih dejanj.

 

V 127 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je 1 oseba izgubila življenje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 3 voznike na območju PU Celje in PU Maribor.

Ob 7.18 sta v naselju Žvab, občina Ormož, čelno trčili osebni vozili, pri čemer so se poškodovale štiri osebe. Gasilci PGD Ormož so odklopili akumulatorja, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo iz vozila, nudili pomoč reševalcem NMP Ormož ter počistili cestišče.

Ob 8.03 se je v naselju Plat, občina Rogaška Slatina, v prometni nesreči osebnega vozila, poškodovala oseba. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali iztekle motorne tekočine, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP Šmarje pri Jelšah.

Ob 8.07 je na Kidričevi cesti v Litiji voznik z osebnim vozilom trčil v betonski zid. Gasilci PGD Litija so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovane osebe.

Ob 10.02 je na avtocesti pri naselju Dolenje Kronovo, smer Novo mesto, občina Šmarješke Toplice, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Novo mesto so pregledali voznico in jo odpeljali v SB Novo mesto. Za odstranitev posledic nesreče so poskrbeli dežurni delavci DARS.

Ob 10.55 je v Ajdovščini tovorno vozilo trčilo v osebno vozilo. Gasilci GRC Ajdovščina so s tehničnim posegom odprli vrata osebnega vozila, nudili pomoč pri odvozu poškodovanega vozila in sanirali cestišče. Poškodovanih ni bilo.

Ob 12.41 sta v Ajdovščini trčila osebno in kombinirano vozilo. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter nudili pomoč policiji in avtovleki. Reševalci NMP Ajdovščina so na kraju oskrbeli dve lažje poškodovani osebi.

Ob 12.47 sta na cesti Kreplje–Dol pri Vogljah, občina Sežana, trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci ZGRS Sežana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, iz poškodovanega rezervoarja tovornega vozila izčrpali gorivo, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter prikolico tovornega vozila umaknili s cestišča. Poškodovanih ni bilo.

3. 5. 2023 ob 14.48 se je na ulici Gmajnice v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla ena oseba. 23-letni moški je vozil kolo po ulici Gmajnice v Ljubljani od Tržaške ceste proti Cesti v Legarico. Ko je pripeljal do nepreglednega nivojskega prehoda ceste čez železniško progo, se kljub vklopljenim svetlobnim znakom in spuščenim polzapornicami ni ustavil pred prehodom, ampak je zapeljal mimo polzapornice na prehod železniške proge. V tistem trenutku pa je z njegove leve strani pripeljal potniški vlak in s sprednjim delom trčil vanj. Kolesar je pri tem utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju nesreče umrl.

Ob 17.59 je v naselju Log, občina Sevnica, prišlo do naleta osebnega in kombiniranega vozila. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa, odklopili akumulatorja in preprečili iztekanje motornih tekočin. Reševalci NMP Sevnica so tri poškodovane osebe oskrbeli na kraju in prepeljali na zdravljenje v SB Brežice.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 37 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. 4 kršitelje na območju PU Celje in PU Ljubljana, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam na območju PU Celje in PU Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 44 tatvin, 34 vlomov, 17 poškodovanj tuje stvari, 4 grožnje, 3 ponarejanja denarja, 2 ropa, 2 nasilji v družini, 1 povzročitev telesne poškodbe ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 75 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 62 na območju PU Novo mesto, 11 na območju PU Koper, 1 na območju PU Ljubljana, 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Rusije (25), Iraka (9), Afganistana (6).

Spletno uredništvo