V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.620 klicev. Med 607 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 133 prometnih nesreč, 78 kršitev javnega reda in miru ter 98 kaznivih dejanj.

V 112 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 13 nesrečah so bili udeleženci lažje, v  8 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 2 voznikoma zasegli vozilo.

Ob 8.21 sta v Mežici trčila osebno vozilo in motocikel. Gasilci Koroškega gasilskega zavoda Ravne na Koroškem so zavarovali kraj nesreče, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem ZRCK Ravne na Koroškem. Ti so poškodovanega motorista prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Ob 8.47 sta na Partizanski cesti v Slovenski Bistrici trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj nesreče, iz vozila rešili eno osebo, nevtralizirali iztekle tekočine, ter vozili odstranili s cestišča. V nesreči se je ena oseba poškodovala. Reševalci so jo prepeljali v UKC Maribor.

Ob 10.02 sta na cesti Tolmin – Most na Soči pri odcepu za Prapetno, občina Tolmin, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Tolmin so sanirali posledice prometne nesreče in pomagali Policiji. V prometni nesreči sta se poškodovali dve osebi. Reševalci NMP Tolmin so ju odpeljali v Splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

Ob 14.38 so na južni ljubljanski obvoznici pri izvozu Ljubljana-jug v smeri Kozarij trčila tri tovorna in osebno vozilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine in s tehničnim posegom iz osebnega in enega izmed tovornih vozil rešili voznika. Reševalcem NMP Ljubljana so nudili pomoč pri oskrbi treh poškodovanih voznikov, ki so bili z reševalnimi vozili prepeljani v UKC Ljubljana, življenje voznika osebnega vozila pa je ogroženo. V tem času je bila južna ljubljanska obvoznica pri izvozu Ljubljana-jug v smeri Kozarij popolnoma zaprta.

Ob 14.49 sta na cesti Sostro-Besnica, občina Ljubljana, pred prelazom pri Pečarju trčila motorno kolo in tovorno vozilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče in pomagali reševalcem NMP Ljubljana pri oskrbi dveh težko poškodovanih motoristov. Reševalci NMP so ju prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 15.32 sta na cesti Novo mesto—Metlika pri naselju Vinja vas, občina Novo mesto, trčila motorist in voznik z osebnim vozilom. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na motorju in razlite motorne tekočine posuli z vpojnim sredstvom. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so eno poškodovano osebo oskrbeli na kraju in jo prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 15.57 je na lokalni cesti med Stransko vasjo in Dobrovo, občina Dobrova-Polhov Gradec, osebno vozilo trčilo v ograjo mosta in se prevrnilo na streho. Še pred prihodom reševalnih služb na kraj nesreče so mimoidoči že pomagali vozniku iz vozila in vozilo postavili nazaj na kolesa. Gasilci PGD Dobrova so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, usmerjali promet in nudili prvo pomoč poškodovanemu vozniku do prihoda reševalcev NMP Ljubljana. Aktivirani so bili tudi gasilci GB Ljubljana, vendar njihova pomoč ni bila potrebna.

Ob 17.35 sta na regionalni cesti Sodražica – Hrib – Loški potok, občina Loški potok, trčila motocikel in traktor. Gasilci PGD Ribnica in PGD Hrib so zavarovali kraj dogodka, izpod traktorja izvlekli motocikel ter posuli iztekle motorne tekočine. Poškodovanega motorista so reševalci NMP Ribnica oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 19.28 se je na šempetrski obvoznici, občina Šempeter – Vrtojba pripetila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena osebno vozilo in voznik motocikla. Slednji je utrpel telesne poškodbe. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP Nova Gorica pri oskrbi poškodovane osebe.

Ob 19.57 je na Šmartinski cesti v Ljubljani padel voznik kolesa z motorjem in negibno obležal na cestišču. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali in pregledali kraj dogodka ter nudili pomoč reševalcem NMP Ljubljana pri oskrbi poškodovanega motorista.

Ob 20.28 je na Cesti 4. julija v Krškem padel mopedist. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, nudili občanu prvo pomoč in pomagali pri prenosu le-tega do reševalnega vozila. Reševalci NMP Krško so občana ustrezno oskrbeli in prepeljali v UC Brežice.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 57 intervencij na javnem kraju, 21 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam na območju PU Ljubljana, Celje in Murska Sobota izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 48 tatvin, 19 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, 4 nasilja v družini, 3 povzročitve telesnih poškodb ter po 1 ponarejanje listin,  rop in drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 54 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 37 na območju PU Koper, 13 na območju PU Novo mesto ter po 2 na območju PU Ljubljana in PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (11), Burundija (11) in Gvineje (8).

Spletno uredništvo