V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.508 klicev. Med 596 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 81 prometnih nesreč, 140 kršitev javnega reda in miru ter 69 kaznivih dejanj.

V 63 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 3 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali enega voznika na območju PU Maribor.

Ob 6.11 sta na regionalni cesti Tolmin–Kobarid, občina Tolmin, trčili osebni vozili. V vozilu sta ostali ukleščeni voznici. Gasilci PGD Tolmin in Kobarid so zavarovali kraj nesreče, na vozlih odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter s tehničnim posegom iz vozil rešili ukleščeni osebi in nudili pomoč reševalcem NMP Tolmin pri oskrbi le teh.

Ob 8.03 sta na Robovi cesti na Vrhniki trčili osebno in kombinirano vozilo. Gasilci PGD Stara Vrhnika so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili osebo iz vozila, odklopili akumulator, posuli cestišče z absorbcijskim sredstvom ter ga počistili. Poškodovana oseba je bila z reševalnim vozilom odpeljana v nadaljnjo oskrbo.

Nekaj  pred  13.  uro  so  bili  policisti obveščeni  o prometni nesreči med motoristom in kolesarjem.  Ugotovljeno  je  bilo, da je motorist vozil po regionalni  cesti iz smeri Podloma proti  Kranjskemu raku. V križišču z regionalno cesto  Črnivec – Stahovica pa je zapeljal na prednostno cesto ne da bi se prepričal, da lahko to varno stori in tako zaprl pot kolesarju, ki je  trčil vanj. Po trčenju sta oba padla, kolesar pa se je lažje poškodoval in  je  bil  s kraja odpeljan z reševalnim vozilom. Motoristu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 15.52 so na cesti Žiri–Logatec, v bližini naselja Izgorje, občina Žiri, posredovali gasilci PGD Dobračeva zaradi prometne nesreče, v kateri se je poškodovala motoristka.

Ob 1.51 je na cesti iz Šenčurja proti Voklem, občina Šenčur, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se pri tem prevrnilo. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, osvetljevali kraj dogodka, s pomočjo vitle vozilo postavili nazaj na cestišče, sanirali po vozišču razlite motorne tekočine in do prihoda reševalcev NMP Kranj nudili prvo pomoč v nesreči poškodovani osebi.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 90 intervencij na javnem kraju, 50 pa v zasebnih prostorih. 4 kršitelje na območju PU Ljubljana, PU Novo mesto in PU Celje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam na območju PU Celje in PU Novo mesto izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 28 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, 12 vlomov, 6 povzročitev telesne poškodbe, 4 nasilja v družini, 2 grožnji, ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 21 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 12 na območju PU Koper, 5 na območju PU Novo mesto in 4 na območju PU Maribor. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Afganistana (9), Iraka (5), Burundija (3).

 

Spletno uredništvo