V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.616 klicev. Med 592 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 120 prometnih nesreč, 54 kršitev javnega reda in miru ter 105 kaznivih dejanj.

V 93 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 22 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 5 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Ob 7.44 je pri naselju Cerovica, občina Litija, osebno vozilo zapeljalo s cestišča v okoli 10 metrov globok jarek. Gasilci PGD Litija so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, izvlekli vozilo nazaj na cesto in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. Lažje poškodovani voznici so nudili prvo pomoč, morebitno nadaljnjo zdravniško pomoč bo poiskala sama.

Ob 10.47 se je na cesti v kraju Zagaj pod Bočem, občina Rogaška Slatina, prevrnilo tovorno vozilo s prikolico. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so zavarovali kraj dogodka, zaprli cesto, odklopili akumulator, prečrpali hidravlično olje, sanirali cestišče in brežino ceste ter nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Šmarje pri Jelšah, ki so poškodovanca oskrbeli in prepeljali v bolnišnico Celje.

Ob 11.34 je v Ločici ob Savinji, občina Polzela, na izvozu iz avtoceste osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, pomagali policiji pri usmerjanju prometa ter posipali cestišče z vpojnimi sredstvi in ga očistili. Voznico, ki je bila v nesreči lažje poškodovana, so reševalci NMP prepeljali v SB Celje.

Ob 12.05 sta v Zgornji Jevnici, občina Litija, trčili osebni vozili. Ena oseba se je pri tem poškodovala. Gasilci PGD Litija so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, počistili posledice nesreče in eno vozilo s tehničnim posegom povlekli nazaj na cestišče. Reševalci NMP Litija so oskrbeli poškodovano osebo in jo prepeljali v bolnišnico.

Ob 12.25 je na avtocesti pri kraju Tepanje, občina Slovenske Konjice, osebno vozilo zapeljalo v obcestni jarek in se prevrnilo na streho. Poškodovale so se tri osebe. Gasilci PGD Slovenske Konjice, Zreče in Slovenska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, do prihoda reševalcev NMP nudili pomoč poškodovanim osebam, odklopili akumulator, sanirali cestišče, pomagali policiji ter vozilo postavili nazaj na kolesa. Reševalci NMP so poškodovane oskrbeli in jih prepeljali v celjsko bolnišnico.

Ob 12.16 sta na cesti med Divačo in Senožečami v občini Divača trčila osebno vozilo in kolesar. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Senožeče so zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč reševalcem NMP Sežana pri oskrbi in prenosu poškodovanega kolesarja do reševalnega vozila.

Ob 10.54 se je v zaselku Škofarji pri Sv. Antonu, občina Koper, zaradi udora zemlje tovorno vozilo prevrnilo na streho, voznik pa je ostal ukleščen. Gasilci JZ GB Koper so s tehničnim posegom rešili poškodovanega voznika in ga skupaj z reševalci potegnili iz vozila. Zdravnik je na kraju nesreče potrdil smrt voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 43 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama na območju PU Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 43 tatvin, 20 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, 7 groženj, 6 ponarejanj denarja, 5 povzročitev telesnih poškodb, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 3 nasilja v družini ter 2 preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo.

Na  območju  Bežigrada  je  neznani  storilec vlomil v več kleti in odtujil kotno  brusilko, vrtalnik in prenosni računalnik. Lastnike je oškodoval za skupno 600 evrov.
Na  območju  Bežigrada  je  neznani  storilec vlomil v dve kleti in odtujil plinski gorilnik. Lastnika je oškodoval za skupno 500 evrov.
Na  Viču  je  neznani  storilec vlomil v klet in odtujil žensko gorsko kolo znamke Cube, bele barve. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.
V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v klet in odtujil gorsko kolo znamke Lespo, sive barve. Lastnika je oškodoval za okoli 850 evrov.
V  Ribnici je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moped znamke Tomos. Lastnika je oškodoval za okoli 1.800 evrov.
V  Mostah  je  bilo  vlomljeno  v  gostinski  lokal,  od  koder so odtujili menjalnino. Povzročeno je bilo za okoli 500 evrov škode.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 127 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 82 na območju PU Novo mesto in 45 na območju PU Koper. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Burundija (37), Afganistana (20), Iraka (17).

 

Spletno uredništvo