V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1083 klicev. Med 415 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 75 prometnih nesreč, 38 kršitev javnega reda in miru ter 55 kaznivih dejanj.

 

V 65 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v osmih nesrečah so bili udeleženci lažje, v dveh pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo.

Ob 17.30 se je na regionalni cesti izven naselja Orešje nad Sevnico, občina Sevnica, pri padcu z motociklom poškodoval motorist. Gasilci PGD Sevnica zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovanca. Reševalci NMP so ga prepeljali v SB Brežice.

Ob 18.08 sta v ulici Grajski trg v Žužemberku trčili osebni vozili. Gasilci PGD Žužemberk so zavarovali kraj nesreče in nudili prvo pomoč lažje poškodovani osebi. Reševalci NMP Novo mesto so jo pregledali na kraju. Nadaljnje zdravstvene oskrbe ni potrebovala.

Ob 18.56 se je pri kraju Čanje, občina Sevnica, osebno vozilo prevrnilo na bok. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili voznika iz vozila, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovane osebe, odklopili akumulator in počistili razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Sevnica so poškodovanca prepeljali v SB Brežice.

Ob 0.35 se je na cesti Selo–Vrtovin, občina Ajdovščina, pripetila prometna nesreča, v kateri je udeleženo osebno vozilo. Ena oseba se je lažje poškodovala. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Ajdovščina, poskrbeli za nevtralizacijo razlitih motornih tekočin in nudili pomoč policistom.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 20 intervencij na javnem kraju in 18 v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 22 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov, dve povzročitvi telesnih poškodb, drzni tatvini, nasilji v družini in grožnji.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 97 oseb, in sicer 61 na območju PU Koper, 27 na območju PU Novo mesto, 8 na območju PU Maribor in 1 na območju PU Celje. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Pakistana (18), Afganistana (12) in Indije (12).

 

Spletno uredništvo