V preteklih 24 urah je bil na interventno številko Policije »113« sprejetih 1353 klicev. Med 499 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 128 prometnih nesreč, 44 kršitev javnega reda in miru ter 74 kaznivih dejanj.

 

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in 6 nesreč z lažjimi. V preostalih 121 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so zasegli 15 vozil. Pridržali nismo nobenega voznika.

Včeraj,  nekaj  po  11.  uri  se  je  na izvozu iz avtoceste pri Domžalah v semaforiziranem križišču  zgodila  prometna  nesreča,  v  kateri  sta bila udeležena voznica osebnega vozila in voznik kombija. Do prometne nesreče je prišlo,  ker  voznik kombija ni upošteval znaka rdeče luči in je v križišču odvzel  prednost  voznici  osebnega vozila. Pri tem se je udeležena voznica lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Ob 11.18 sta v Krumperški ulici v Zaborštu, občina Domžale, trčila kombinirano in osebno vozilo. Ena oseba je bila poškodovana. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila, s katerim so jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 5.45 je na cesti Kranj–Šenčur, občina Kranj, osebno vozilo zapeljalo s ceste. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine, vozilo postavili na cesto in nudili pomoč reševalcem NMP Kranj pri prenosu poškodovanega voznika.

Na področju javnega reda in miru so opravili 25 intervenciji na javnih krajih in 19 v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja na območju PU Ljubljana in Maribor.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 35 tatvin, 18 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 3 nasilja v družini, po 2 grožnji, preprečitvi uradnih dejanj in ponarejanji denarja ter 1 ponarejanje listin. Da so zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam na območju PU Ljubljana, Celje in Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 12 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 6 na območju PU Maribor, 4 na območju PU Koper, 2 na območju PU Novo mesto. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Indije (4), Turčije (3), Gambijae(2).