V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.084 klicev. Med 397 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 65 prometnih nesreč, 36 kršitev javnega reda in miru ter 54 kaznivih dejanj.

V 49 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje in v  1 huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozilo.

Ob 8.17 sta na cesti v kraju Stenica, občina Vitanje, trčili osebni vozili. Poškodovale so se tri osebe. Gasilci PGD Zreče so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili eno ukleščeno osebo, odklopili akumulatorja, sanirali cestišče ter nudili pomoč reševalcem in policiji. Reševalci NMP Slovenske Konjice so poškodovane osebe na kraju oskrbeli ter prepeljali v SB Celje.

Ob 11.24 je v naselju Visole, občina Slovenska Bistrica, voznik-invalid zapeljal s ceste v obcestni jarek. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, vozilo potegnili na cesto in omogočili vozniku nadaljevanje poti.

Ob 13.00 je na regionalni cesti Peršeti–Ušnik, pri Ušniku, občina Tolmin, zaradi neprilagojene hitrosti motorist zdrsnil po cestišču in si pri padcu poškodoval nogo. Gasilci PGD Tolmin so zavarovali kraj nesreče in očistili cestišče. Reševalci NMP Tolmin so poškodovanega motorista oskrbeli in odpeljali v SB Šempeter.

Ob 13.12 je v Sočergi, občini Koper, motorist zapeljal s cestišča v obcestni jarek. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine ter reševalcem slovenski Istre z vrvno tehniko pomagali pri dvigu ponesrečenca iz globine 6 metrov in pri prenosu do reševalnega vozila. Ponesrečenca so odpeljali v SB Izola.

Ob 13.21 se je v Bike parku, občina Kranjska Gora, pri spustu z downhill kolesom poškodoval tuj državljan. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora so poškodovanega na kraju oskrbeli in pripravili za transport. Helikopter LPE z dežurna ekipa GRS Brnik je poškodovanega prepeljal v SB Jesenice.

Ob 14.14 je na Kidričevi cesti v Velenju voznik osebnega vozila zaradi slabosti zapeljal s cestišča na parkirni prostor večstanovanjskega objekta in pri tem poškodoval parkirana vozila ter leseni nadstrešek. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščenega voznika, odklopili akumulator, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine ter stabilizirali in zavarovali leseni nadstrešek. Reševalci NMP Velenje so poškodovanega voznika oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Ob 15.35 je na cesti pri naselju Godeninci, občina Središče ob Dravi, osebno vozilo zapeljalo s cestišča v obcestni jarek in se prevrnilo na streho. Gasilci PGD Ormož in Središče ob Dravi so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili prvo pomoč poškodovancem do prihoda reševalcev ter počistili cestišče. Reševalci NMP Ormož so poškodovani osebi prepeljali v SB Ptuj.

Ob 18.06 sta na regionalni cesti Vipava–Podnanos, pri odcepu za Manče, občina Vipava, trčili osebni vozili. Gasilci GRS Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP Ajdovščina pri oskrbi dveh poškodovancev.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 21 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 26 tatvin, 11 vlomov, 9 poškodovanj tuje stvari, 3 grožnje, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 nasilje v družini.

Med 7. 9. in 18. 9. 2022 je bil v Ihanu ukraden neregistriran osebni avtomobil znamke Audi A6, letnik 2004, sive barve, št. šasije WAUZZZ4B44N061564.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 182 oseb, 91 na območju PU Koper, 63 na območju PU Maribor in 28 na območju PU Novo mesto. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (59), Indije (55) in Burundija (21).

Preko vikenda so tako skupaj zaradi nezakonitega prehoda meje obravnavali kar 340 oseb.

 

Spletno uredništvo