V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.446 klicev. Med 602 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 120 prometnih nesreč, 83 kršitev javnega reda in miru ter 81 kaznivih dejanj.

V 105 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 5.35 je na cesti Podvelka – Ribnica na Pohorju v občini Podvelka osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so proti naletno in proti požarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem ZRC Koroške – enota NMP Radlje ob Dravi pri oskrbi poškodovane osebe in osebno vozilo iz jarka postavili nazaj na vozišče. Poškodovano osebo so reševalci na kraju oskrbeli in nato z reševalnim vozilom v nadaljnjo oskrbo prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Ob 10.13 je na cesti Hrib–Loški Potok–Sodražica, občina Sodražica, osebno vozilo je zapeljalo s ceste in zdrsnilo v globel. Gasilci PGD Ribnica, Hrib – Loški Potok in Gora so pregledali večji del območja ter našli vozilo in voznico, ki je bila poškodovana. Voznico je oskrbela ekipa NMP Ribnica, nato pa jo je posadka s helikopterjem SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP prepeljala v UKC Ljubljana. Gasilci so vozilo izvlekli na cesto.

Ob 10.39 sta na Koroški cesti na Ravnah na Koroškem trčila osebno vozilo in motorno kolo. Poklicni gasilci KGZ Ravne na Koroškem so protipožarno in protinaletno zavarovali kraj dogodka, pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu ponesrečenca ter nevtralizirali razlite tekočine. Reševalci ZRCK Ravne so ponesrečenca z reševalnim vozilom prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 15.32 sta na cesti Kranj–Škofja Loka, občina Kranj, trčila osebno vozilo in traktor. Gasilci GARS Kranj so prometno in požarno zavarovali kraj nesreče, sanirali iztekle motorne tekočine z vpojnimi sredstvi, odklopili akumulator in postavili traktor nazaj na kolesa. Poškodovanega voznika traktorja so oskrbeli reševalci NMP Kranj.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 63 intervencij na javnem kraju, 20 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 40 tatvin, 13 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 6 ponarejanj denarja, 5 groženj, 3 nasilja v družini, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po 1 kaznivo dejanje povzročitev telesnih poškodb in rop.

V Mariboru ukraden Ford transit

V noči na 27. 7. 2022 je bil v Mariboru ukraden Ford transit, rdeče barve, letnik 2009, registrskih oznak MB RK-784.

V Ljubljani je bil ukraden Renault megane

V mesecu juliju 2022 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Renault megane, temno modre barve, letnik 2019, registrskih oznak LJ 25-LAV.

V Cerknici ukradena Toyota land cruiser

V Cerknici je bila v roku zadnjih dveh dni ukradena Toyota land cruiser, kovinsko srebrne barve, letnik 2004, reg. oznak LJ AJ-496.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 113 oseb, in sicer po 55 na območju PU Koper in na območju PU Novo mesto, 2 na območju PU Ljubljana in 1 na območju PU Celje. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Kube (29), Turčije (26) in Burundija (19).

 

Spletno uredništvo