V zadnjih 24 urah smo na interventno številko policije 113 sprejeli 1250 klicev. Med 504 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali policisti, so med drugim obravnavali 78 prometnih nesreč, 87 kršitev javnega reda in miru ter 85 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 64 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 11 z lahko in 3 s hudo telesno poškodbo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 2 voznika osebnih avtomobilom na območju Policijskih uprav Maribor in Nova Gorica. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 10 vozil.

Ob 1.53 je v Strmci, občina Laško, prišlo do prometne nesreče z udeležbo enega osebnega vozila. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Laško, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in z nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Laško in Sevnica so udeleženo osebo pregledali na kraj dogodka.

Ob 11.56 sta na cesti Rižana–Gračišče na odcepu za Hrastovlje, občina Koper, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja vozil in pomagali reševalcem NMP spraviti poškodovano osebo iz vozila. Poškodovanca so reševalci prepeljali v SB Izola.

Ob 16.31 je pri naselju Grobišče v občini Postojna osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na bok v potok. Gasilci PGD Postojna so zavarovali kraj dogodka, v potok namestili pivnike zaradi iztekanja motornih tekočin, z avtodvigalom dvignili vozilo, preprečili iztekanje tekočin, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite tekočine po cestišču. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 18.07 je v naselju Kresnica, občina Šentilj, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in trčilo v drevo. Gasilci GB Maribor so vozilo zavarovali pred nadaljnjim prevračanjem, s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovanega voznika in nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu osebe do reševalnega vozila.

Ob 19.01 se je v križišču Kamniške ceste in Miševe ulice na Rodici, občina Domžale, pri padcu s kolesom poškodoval kolesar. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP Domžale pri oskrbi poškodovanca.

Ob 20.20 je na cesti od Pijave Gorice proti Turjaku, občina Škofljica, osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, usmerjali promet do prihoda policije in nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu v nesreči poškodovane osebe do reševalnega vozila.

Ob 0.12 je pri naselju Obrežje, občina Brežice, osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka in z vpojnimi sredstvi nevtralizirali iztekle motorne tekočine. V nesreči sta bili poškodovani dve osebi.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 62 intervencij na javnem kraju in 25 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 6 kršiteljev na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Koper in Novo mesto. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 2 osebama na območju Policijskih uprav Ljubljana in Celje.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 42 tatvin, 18 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 6 povzročitev telesnih poškodb, 4 nasilja v družini in 2 grožnji.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 60 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 52 na območju PU Novo mesto in 8 na območju PU Koper. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Maroka (15), Rusije (15) in Afganistana (9).

Spletno uredništvo