V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.487 klicev. Med 593 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 124 prometnih nesreč, 88 kršitev javnega reda in miru ter 82 kaznivih dejanj.

V 109 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 13 nesrečah so bili udeleženci lažje, v  2 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 14 voznikom zasegli vozilo.

Ob 11.22 se je na cesti Bovec – Kluže, pred odcepom za Kal – Koritnica, v občini Bovec voznik z osebnim vozilom zaletel ob brežino in se odbil na cestišče. Reševalci NMP Tolmin so poškodovanega voznika odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, gasilci iz PGD Bovec so nevtralizirali razlite tekočine in odklopili akumulator.

Ob 14.33 je na cesti proti Kočnem ob Ložnici, občina Slovenska Bistrica, voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste in se prevrnil na streho. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj nesreče , odklopili akumulator ter posipali razlite tekočine in nudili pomoč reševalcem. Tri poškodovane osebe so bile prepeljane v UKC Maribor.

Ob 15.07 so v naselju Zgornji Log v občini Litija verižno trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Litija so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, posuli z vpojnimi sredstvi razlite tekočine in poškodovanega voznika oskrbeli ter prenesli do reševalnega vozila.

Ob 17.02 sta na počivališču Povir sever na avtocesti Senožeče–Sežana, občina Sežana, trčili osebni vozili. Gasilci ZGRS Sežana so požarno in prometno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom vozilo postavili s parkiranega vozila, nudili pomoč reševalcem NMP Sežana pri oskrbi poškodovane osebe, policistom in delavcem DARS-a. Reševalci NMP so v nesreči poškodovano osebo oskrbeli in nato v nadaljnjo oskrbo prepeljali v SB Izola.

Ob 23.35 je na cesti Trebnje – Mirna, občina Mirna, osebno vozilo zapeljalo na brežino in se pri tem prevrnilo na streho. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali, osvetljevali kraj nesreče in nudili pomoč reševalcem NMP Trebnje, ki so v nesreči poškodovano osebo oskrbeli na kraju.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 80 intervencij na javnem kraju, 8 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam na območju PU Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 33 tatvin, 20 poškodovanj tuje stvari, 7 povzročitev telesne poškodbe, po 5 vlomov in groženj, 4 nasilja v družini, po 3 ponarejanja listin in preprečitve uradnega dejanja oz. napade na pooblaščeno osebo ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami  in  ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 97 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 49 na območju PU Koper, 33 na območju PU Novo mesto, 15 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Burundija (24), Afganistana (13) in Gane (13).

 

Spletno uredništvo