V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.578 klicev. Med 637 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 142 prometnih nesreč, 46 kršitev javnega reda in miru ter 115 kaznivih dejanj.

V 121 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 20 so bili udeleženci lažje in v  eni huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo in zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali 1 voznika.

Ob 7.38 sta na primorski avtocesti med Logatcem in Vrhniko na viaduktu Verd, občina Vrhnika, trčila osebno in kombinirano vozilo. Gasilci PGD Dolnji Logatec in Stara Vrhnika so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na osebnem vozilu in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. Mimo vozeči reševalci ZD Logatec so lažje poškodovanega voznika na kraju pregledali.

Ob 11.00 sta v križišču Šmartinske ceste in Kajuhove ulice v Ljubljani trčili osebni vozili, pri čemer se je lažje poškodovala ena oseba. Gasilci GB Ljubljana pregledali situacijo in izvedli cestnoprometno zavarovanje.

Ob 12.19 sta v Žadovinku, občina Krško, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče, odklopili bateriji na vozilih in počistili iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Krško so eno osebo oskrbeli na kraju, eno pa prepeljali v UC Brežice.

Ob 13.37 se je na gorenjski avtocesti pred izvozom Kranj zahod v smeri Jesenic, občina Kranj, osebno vozilo zaletelo v odbojno ograjo. Pri tem je ostal poškodovan voznik ujet v vozilu. Gasilci GARS Kranj so kraj dogodka zavarovali, s tehničnim posegom voznika rešili iz vozila, pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanca, na vozilu odklopili akumulator, sanirali razlite tekočine in pomagali pri nalaganju vozila na vlečno vozilo.

Ob 14.11 sta na Šmarješki cesti v Novem mestu, trčili osebni vozili. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj, posuli razlite motorne tekočine in usmerjali promet do prihoda policije. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so eno poškodovano osebo prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ob 15.56 so na regionalni cesti Ribnica–Kočevje pri Gornjih Ložinah, občina Kočevje, verižno trčila štiri osebna vozila. Gasilci PGD Kočevje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Kočevje so eno lažje poškodovano osebo pregledali na kraju.

Ob 20.31 sta na avtocesti med Vrhniko in Brezovico, občina Vrhnika, trčila tovorno in osebno vozilo. Gasilci GB Ljubljana in PGD Stara Vrhnika so zavarovali kraj dogodka, preprečili iztekanje goriva iz poškodovanega rezervoarja, prečrpali preostalo gorivo v nepoškodovan rezervoar, posuli po vozišču izteklem gorivu in očistili vozišče. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 41 intervencij na javnem kraju, 5 pa v zasebnih prostorih. 5 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 40 tatvin, 28 poškodovanj tuje stvari, 25 vlomov, po 4 povzročitve telesnih poškodb, kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in ponarejanja denarja, po 3 grožnje in nasilja v družini ter po 2 drzni tatvini in preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo.

V noči na 26. 10. 2022 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil Opel meriva, letnik 2006, kovinske sive barve, z registrsko številko LJ 301-CJ.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 135 oseb, 54 na območju PU Novo mesto, 53 na območju PU Koper ter 28 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Indije (33), Afganistana (27) in Burundija (17).

 

Spletno uredništvo